Stefan van Falier - Uitvoerder Werktuigbouwkunde Stefan van Falier

Benieuwd wat Uitvoerder Werktuigbouwkunde Stefan van Falier binnen zijn functie doet?

‘Waar ik energie van krijg? Van leren. En dan niet alleen voor mezelf, maar ook dat ik anderen iets kan leren’

Uitvoerder Stefan van Falier heeft flinke ervaring in de techniek en met name in de werktuigbouwkunde. Toch is het toeval en ‘geluk’ dat hij hier terecht kwam. Inmiddels kan hij zich geen ander werk en ander team meer voorstellen. Met veel plezier gaat hij dagelijks naar zijn grote projecten en draagt zijn enthousiasme en vakkennis over aan zijn collega’s.

Hoewel Stefan al flink wat jaren in de werktuigbouwkunde meedraait, is hij hier eigenlijk per toeval terecht gekomen. Hoewel, toeval? Zo zou hij het niet omschrijven. “Ik begon aan de opleiding levensmiddelentechnologie, maar dat was het toch niet voor mij. Ik wilde nog wel iets bijleren, maar vooral ook aan de slag. Het liefst in de techniek. Dat ik dan moest gaan werken, dat stond vast voor mijn ouders.” In de kaartenbak van het arbeidsbureau lag de toekomst van Stefan: “Hulpmonteur verwarming vertelde het kaartje mij. Na een jaar in de woningbouw, kwam ik in de Utiliteitsbouw terecht en hier kon ik mijn hart ophalen en uiteindelijk doorgroeien. De grootte en complexiteit van de projecten spreekt mij aan, hier leef ik voor.”

Door de jaren heen heeft Stefan verschillende stappen gezet en diverse functietitels bekleed. “Van hulpmonteur naar uitvoerder, ja. Maar uiteindelijk is het ook maar een naam. Ik ben ook leidinggevend monteur en chef monteur geweest. Ook toen regelde ik heel de bouw, bestelde de spullen, bewaakte de planning en zorgde goed voor mijn jongens”, vertelt Stefan gepassioneerd.

Familiegevoel op het werk

“Omdat ik grote projecten draai, is het voor mij anders. Ik vertrek ’s ochtends naar de bouw en ga aan het einde van de middag weer naar huis. Ik heb veel contact met mijn collega’s op de bouw en op kantoor, maar het familiegevoel zit hem voor mij in mijn team. Dat clubje met wie ik het project maak is dan even mijn familie.” Werken bij een familiebedrijf is voor Stefan wel een bewuste keuze. Toen zijn vorige werkgever overgenomen werd door Hoppenbrouwers, was dat even slikken, maar hij was ook enthousiast. “Ik was de laatste die het contract ontving, maar de eerste die het ondertekend inleverde. Ik was meteen heel positief over de overname. Waarom? Ik ben van vooruitgang en Hoppenbrouwers bracht dat met zich mee.”

Leren van en met elkaar

Stefan is niet alleen de uitvoerder van het team, door de mannen wordt hij ook wel de chef genoemd. Een oude rot van wie ze veel kunnen leren, maar waar ze ook een goed gesprek mee kunnen voeren. “Waar ik energie van krijg? Van leren. En dan niet alleen voor mezelf, maar ook dat ik anderen iets kan leren. Ik zie veel collega’s groeien en vind het super dat ik een bijdrage mag leveren aan hun ontwikkeling en doorstroom. Ik probeer die jongens echt een goede start te geven, of ze nu al ervaring hebben met de techniek of niet. Zo neem ik Bart en Guus helemaal mee in de wereld van techniek, leer hen de kneepjes van het vak en hoe het er hier aan toe gaat. Jurgen hoef ik daarover niets uit te leggen, maar die kan ik weer veel leren over leidinggeven, omgaan met een uitvoerder, plannen, bouwvergaderingen bijwonen.. noem maar op! Er is voor niemand een kant en klaar programma en die puzzel vind ik leuk om te maken.”