Samantha Martens-Rijsdijk - HR-Adviseur

Samantha Martens-Rijsdijk

“Hoppenbrouwers heeft écht oog voor haar medewerkers”

Samantha Martens-Rijsdijk: “Als HR-Adviseur houd ik me bezig met instroom, uitstroom en alles wat daar tussen zit! Dit doe ik voor de vestiging Udenhout en Utrecht, voor de teams van Industriële Automatisering.”

“Ik ben sinds september 2017 werkzaam bij Hoppenbrouwers. Ik was op zoek naar een baan bij een organisatie die qua cultuur en visie op medewerkers vergelijkbaar was met de Efteling, waar ik mijn afstudeerstage heb gelopen. Dat was bij Hoppenbrouwers het geval, hoorde ik van mijn man, die Hoppenbrouwers kende via zijn werkgever de Efteling. Ik heb gesolliciteerd, werd aangenomen en het bevalt me inderdaad enorm goed. We hebben een fantastisch team en ik werk samen met leuke collega’s.”

Continu blijven verbeteren

“Een aantal zaken maakt Hoppenbrouwers uniek als werkgever”, denkt Samantha. “Er is veel aandacht voor medewerkerstevredenheid en de ontwikkeling van medewerkers. We hebben écht oog voor de medewerkers en wat zij belangrijk vinden. Ook heel krachtig vind ik dat we kritisch durven zijn naar onze eigen processen. We zijn continu bezig onszelf te verbeteren, om een betere versie van onze organisatie neer te zetten. Dit doen we ook op de afdeling Personeelszaken. Niet alleen kijken we hoe we fouten in de toekomst kunnen voorkomen, maar ook: hoe we medewerkers nog beter kunnen ondersteunen.”

Met plezier naar je werk

“Tijdens sollicitatiegesprekken stel ik altijd de vraag: wat zoek je in een werkgever? En: wat heb je nodig om met plezier naar je werk te komen? Werkplezier is heel belangrijk. Maar misschien nog wel belangrijker vind ik dat nieuwe medewerkers zelfstandig zijn, zich willen ontwikkelen, verantwoordelijkheid willen dragen en zelfinzicht hebben. Wanneer je over deze eigenschappen beschikt, pas je goed bij Hoppenbrouwers!”

Elke dag blijven leren

“Ook zelf word ik graag continu uitgedaagd, zodat ik me blijf ontwikkelen. Vijf jaar geleden ging ik na het behalen van mijn diploma HRM aan de slag als administratief medewerker, nu ben ik zelfstandig HR adviseur. En ook in deze functie leer ik nog elke dag nieuwe dingen. Mét veel plezier!”