Rutger Hermans - Vestigingsleider Arnhem Rutger Hermans

Vestigingsleider Rutger Hermans vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

“Leer van het verleden, maar kijk vooral naar de toekomst”

Gedurende zijn loopbaan bekleedt Rutger Hermans verschillende rollen binnen de techniek. Hij start als monteur, wordt dan leidinggevende, vervult de rol van hardware engineer en projectmanager en groeit door tot celmanager waar hij de leiding heeft over 35 man. Wanneer hij toe is aan een nieuwe uitdaging, komt er een mooie kans bij Hoppenbrouwers Techniek op zijn pad. Van de virtuele vestiging Arnhem een fysieke vestiging maken.

Van niets bouwen naar iets

Zijn bulk aan werkervaring in combinatie met de ruime kennis van het vak, maken Rutger een geschikte kandidaat voor het opstarten van een eigen vestiging binnen Hoppenbrouwers. Daarom is hem de kans geboden om vestigingsleider van Arnhem te worden. “Bij veel bedrijven ga je natuurlijk een bestaande rol bekleden, maar hier bij Hoppenbrouwers krijg ik echt de kans om zelf iets op te gaan bouwen. Dat vind ik een heel erg mooie uitdaging. Ik kende Hoppenbrouwers al wat langer dan vandaag, maar toen ik via-via in contact kwam, voelde dat gelijk heel erg goed. Er hangt hier een sfeer waarin ik goed denk te passen”, vertelt Rutger.

De eerste stappen naar succes

Virtueel inwerken kennen we niet bij Hoppenbrouwers. Rutger wordt dan ook ingewerkt op de vestiging Utrecht. Rutger: “Ik draai hier nu mee in het team om zo de Hoppenbrouwers filosofie te begrijpen, eigen te maken en om de organisatie verder te leren kennen. We zijn ook al bezig met het werven van personeel. Voor de Industriële Automatisering en de markten Water, Industrie en Ziekenhuizen zoeken we nu zo snel mogelijk werkvoorbereiders, uitvoerders en monteurs zodat deze teams steviger staan en vanuit daar verder uitgebreid kunnen worden. Ook zoek ik enthousiaste collega’s voor de Panelenbouw. “Voor de industriële tak van de vestiging wordt er hard gezocht naar een projectleider, zodat Rutger zelf zijn volledige focus op één doel kan leggen; het verder bouwen aan de vestiging Arnhem. “Ik hoop  over 5 jaar de vestiging gevuld te hebben met 7 teams.”

‘Houd aandacht voor je team, maar ook zeker voor het individu binnen je team’

Een juiste drive

Om zijn ambitieuze doelen te kunnen realiseren, is Rutger op zoek naar mensen met de juiste drive. “Ik ben op zoek naar mensen die enthousiast worden van hetgeen dat ze zelf hebben gemaakt. Zelf ben ik ook een echte techneut”, vertelt Rutger. Door de verschillende rollen die hij binnen de techniek heeft uitgeoefend, denkt Rutger graag met alle facetten van het proces mee. “Je moet het samen maken en dat raken ze bij Hoppenbrouwers op een goede manier echt aan. Er wordt hier heel hard gewerkt, maar de sfeer onderling is ook goed. Echt het Hoppenbrouwers familie gevoel. Ik voel geen hiërarchisch verschil, iets wat ik zelf ook erg belangrijk vind.”