Vestigingsleider Roy Rijks Roy Rijks

Roy is sinds kort de nieuwe vestigingsleider van de vestiging in Sittard

‘Ik verheug me op de ruimte én op de officiële opening van het pand begin volgend jaar.’

Roy Rijks is nog maar net gestart als vestigingsleider maar voelt zich al als een vis in het water bij Hoppenbrouwers Techniek Sittard. “De installatiewereld is voor mij bekend terrein” zegt Roy. “Maar de werkwijze en methodiek van Hoppenbrouwers zijn relatief nieuw voor mij. De openheid binnen Hoppenbrouwers past goed bij hoe ik in elkaar steek.”

Op naar het nieuwe bedrijfspand aan Nusterweg 106

De eerste weken binnen Hoppenbrouwers bestonden voor Roy vooral uit kennismaken met klanten in de regio en met de ‘rest van de Hoppenbrouwersfamilie’. Daarnaast vergt de aankomende verhuizing naar een ander bedrijfspand aan Nusterweg 106 in Sittard zijn aandacht. Roy: “In november 2021 verhuizen we. Ik verheug me op de ruimte én op de officiële opening van het pand begin volgend jaar. Dan zijn onze klanten, potentiële klanten, de scholen met wie we samenwerken en natuurlijk onze medewerkers met hun achterban van harte welkom.”

Meedenken over oplossingen voor onze klanten

Roy: “Al tijdens de selectieprocedure werd het vijfjarenplan voor deze vestiging uitgebreid met mij besproken. Natuurlijk moest ik me daarin kunnen vinden! Dat is zeker het geval. De lokale geworteldheid, die vanuit Hatulek is opgebouwd, koesteren we. Tegelijkertijd reikt onze ambitie verder. We willen onze klanten nog meer ontzorgen, door een betrokken en betrouwbare partner te zijn die kwaliteit levert en meedenkt over oplossingen. Nu doen we projecten en onderhouds- en regiewerken – zowel incidenteel als op basis van een meerjarige contracten –  in de disciplines: elektrotechniek, beveiliging, panelenbouw en industriële automatisering. Geleidelijk zullen meer verbindingen ontstaan met andere disciplines binnen Hoppenbrouwers, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde. Op de langere termijn bieden we die discipline ook aan vanuit de vestiging in Sittard. Overigens gebeurt dat nu al projectmatig, zoals voor het nieuwbouwproject van La Place in Maastricht Aachen Airport. Dit project realiseren we samen met onze collega’s van de vestiging Rosmalen.”

De ambitie is om gezond verder te groeien. Binnen vijf jaar zal deze vestiging groeien naar zo’n honderd medewerkers, met wie we naast de contracten en kleinere projecten in de woningbouw, utiliteit en industrie ook grotere multidisciplinaire projecten kunnen behappen. Vanuit onze lokale geworteldheid gezond verder groeien!”

Lekker het hoofd leegmaken

De rol van Roy bij Hoppenbrouwers Techniek Sittard is tweeledig. Hij is het gezicht naar buiten én hij faciliteert de medewerkers door hen te coachen. Naast zijn werk brengt Roy graag veel tijd door met zijn vrouw en hun zoontje van zeven. Ook probeert hij tijd te besteden aan Schutterij Wilhelmina Hingen, waarvan hij al ruim veertig jaar lid is. “Ik houd van de gezelligheid van de schutterij waar ik tamboer ben. Maar net zo lief sta ik langs de lijn op het voetbalveld om onze zoon aan te moedigen. Ook wandel ik graag met mijn gezin in de natuur of zoek de rust op van de Maasplassen. Varen heeft op mij dezelfde uitwerking als skiën: ik kan mijn hoofd er goed mee leeg maken. Zo blijf ik fris voor mijn werk bij Hoppenbrouwers!”