Roxy Woodward - Duale student Elektrotechniek

Roxy Woodward

“Hoppenbrouwers heeft mij een mooie kans gegeven waar ik ontzettend dankbaar voor ben”

Roxy Woodwaard haar carrière kent een verrassende start: Na haar studie kunstgeschiedenis, gooit zij het over een andere boeg en gaat de filmwereld in. Tijdens haar filmopleiding ontdekt Roxy dat de technische vakken haar wel heel goed liggen. Na het afronden van de opleiding werkt zij een aantal jaren als Lichttechnieker en besluit dan om terug de schoolbanken in te gaan: Inmiddels gaat Roxy één dag in de week naar school voor haar hbo-deeltijd opleiding elektrotechniek en werkt zij drie dagen per week bij Hoppenbrouwers Techniek.

Groeien door te doen

“Via een klasgenoot die al bij Hoppenbrouwers werkzaam was, ben ik hier terecht gekomen. Ik zocht nog een baan voor mijn studie en toen heeft hij mij getipt”, vertelt Roxy. “Het eerste jaar van mijn studie kreeg ik een heleboel abstracte wiskunde waarvan ik niet goed begreep waar het naartoe ging, maar sinds ik bij Hoppenbrouwers werkzaam ben, zie ik hoe deze theorie daadwerkelijk wordt toegepast in de elektrotechniek.” Roxy werkt momenteel op de panelenbouw bij Hoppenbrouwers op locatie Udenhout. “Momenteel leer ik super veel. Ik heb al een flinke groei doorgemaakt vanaf het moment dat ik hier begon. Waar ik een halfjaar geleden nog continue met iemand samenwerkte en lang bezig was met het combineren van verschillende componenten, bouw ik nu helemaal zelfstandig een panelenkast.” Roxy wil vanuit de panelenbouw een halfjaar gaan meelopen met de buitendienst en daarna richting de engineering. “Het is dus echt een proces wat ik in stappen doormaak.”

 

“Waar ik een half jaar geleden nog continue met iemand samenwerkte, bouw ik nu helemaal zelfstandig een panelenkast”

 

Een ervaren opleider

De combinatie werken en leren bevalt Roxy goed, maar het is wel hard werken. “Naast mijn werk ben ik nog wel 8 tot 16 uur per week met mijn schoolwerk bezig”, aldus Roxy. “Hier bij Hoppenbrouwers tonen ze daar gelukkig veel begrip voor en krijg ik ook rondom mijn tentamens veel vrijheid om mijn tijd goed in te delen. Het is duidelijk dat ze binnen Hoppenbrouwers veel ervaring hebben met het samenwerken met scholen en het opleiden van studenten. Dat heb ik zelf ook echt gemerkt omdat ik bij 0 begon toen ik hier kwam werken. Ik besef heel erg dat Hoppenbrouwers mij een mooie kans heeft gegeven waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik wil nu op zo veel mogelijk plekken meekijken en hopelijk kan ik dan ooit voor de Efteling gaan werken.”

Een techneute in hart en nieren             

Roxy staat haar mannetje wel als vrouw in een mannenwereld. “In de filmwereld heb ik ook veel met mannen samengewerkt, dus ik ben het wel gewend. Bij Hoppenbrouwers heb ik ook echt niet het gevoel dat ik anders word behandeld”, vertelt Roxy. Als ik een tip aan mijn jongere zelf kon meegeven dan zou ik zeggen: ‘Ga de techniek in!’ Ik ben er pas op latere leeftijd achter gekomen dat ik hier thuis hoor, maar ik hoop dat jongere meiden in deze tijd eerder getriggerd worden om techniek te gaan studeren.”