Ronnie van Haperen - Vestigingsleider Ronnie van Haperen

Ronnie wil met de vestiging Barendrecht mooie stappen maken

‘Ik miste de Hoppenbrouwers-cultuur en kwam terug voor een nieuwe uitdaging’

Ronnie van Haperen begon zijn carrière bij Hoppenbrouwers als werkvoorbereider. Tegelijkertijd volgde hij een duale opleiding en aansluitend heeft hij ook één jaar voltijd Commercieel Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Zijn gedrevenheid heeft hem gebracht tot vestigingsleider van de vestiging in Barendrecht.

Perfecte timing

Ronnie is een enthousiaste medewerker met enorm veel ambitie. Bij Hoppenbrouwers spreken we vaak over dromen en het waarmaken van dromen. Om zijn dromen en ambitie waar te maken vertrok Ronnie een aantal jaar geleden naar een ander bedrijf. De Hoppenbrouwers-cultuur bleek echter uniek en die miste hij. Ronnie: ‘’Precies op dat moment werd ik gebeld door goede kennis en oud-collega Jeroen Machielsen. Of we niet eens samen konden gaan zitten om wat interessante ontwikkelingen te bespreken. Eind 2018 ontstonden er plannen om een autonome vestiging in Barendrecht te gaan openen. De timing van deze uitdaging was perfect! Alsof het zo moest zijn!’’

Een nieuwe uitdaging

Ronnie stuurt zijn team in Barendrecht aan en heeft zo de leiding over zijn ‘eigen’ onderneming. Op de vraag hoe Ronnie invulling geeft aan deze rol, vertelt hij: ‘’Ik ben down to earth. Je functie is maar een titel, de één is niet belangrijker dan de ander. Ik vind het prachtig om medewerkers te zien groeien en ik wil iets bijdragen aan die ontwikkelingen. Het is mijn doel om (nieuwe) medewerkers te begeleiden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen richting een functie waar ze over 3 of 5 jaar willen staan. Mijn kracht is dat ik dicht bij de mensen sta: geen afstand, samen één team.”

 

De Hoppenbrouwers-cultuur

“De cultuur binnen Hoppenbrouwers is zo bijzonder, dat moet niet onderschat worden. De verantwoordelijkheid die we bij Hoppenbrouwers krijgen, waarin ambitie wordt gestimuleerd, is super. Hoppenbrouwers is daar echt onderscheidend in”, vertelt Ronnie. De grootste uitdaging voor Ronnie is het aantrekken van nieuw personeel. “Ik denk dat het voor de hele branche lastig is. Daar hebben we bij Hoppenbrouwers ook last van. Het is een uitdaging om geschikt personeel te vinden. Ik ga graag die uitdaging aan en het blijft een grote uitdaging om personeel te werven, deze uitdaging gaan wij als Hoppenbrouwers graag aan!”