Ronald de Raaff - Hoofd Verbeteren & Vernieuwen Ronald de Raaff

Zo ziet Verbeteren & Vernieuwen onder leiding van Ronald de Raaff eruit

Niet ik, maar mijn team is belangrijk’

De kans is klein dat je droombaan zich in je inbox schuilhoudt. Toch overkwam het Ronald de Raaff. Hij was thuis aan het werk voor voormalig werkgever Essent, toen er een e-mail via LinkedIn binnenkwam: ’Hoofd Vernieuwen & Verbeteren gezocht’ binnen Hoppenbrouwers Techniek. Hij hoefde geen twee keer na te denken om te solliciteren. Sinds 1 december vorig jaar doet hij precies datgene bij Hoppenbrouwers Techniek waar zijn passie ligt.

“Ik was al jaren op zoek naar zo’n kans, waarin je zowel op leidinggevend als strategisch niveau meewerkt aan bedrijfsverbeteringen. Die rollen liggen niet voor het oprapen”, vertelt Ronald enthousiast. Ronald is als hoofd Verbeteren & Vernieuwen verantwoordelijk voor een ambitieus team. Het team bestaat uit een specialist in Veiligheid, Kwaliteit en Milieu (KAM), een specialist voor continue verbeter trainingen en team coachen, en zes Verbeteraars.

Een ambitieus team

Momenteel bestaat het team Verbeteren & Vernieuwen uit een groep jonge, zeer ambitieuze Verbeteraars. Er zit veel potentie in deze groep.Ronald: “Ze zijn leergierig en willen vooruit. We werken met een persoonlijk ontwikkelplan en leggen de focus op kennis en kunde, zodat ze vanuit een juniorpositie doorgroeien naar een seniorfunctie. Dit maakt ze de beste partner voor vestiging- en clusterleiders.”

Om de Verbeteraars hierbij te helpen, is Ronald op zoek naar een Senior Verbeteraar. Ronald: “Iemand met verbeterervaring die de jonge Verbeteraars ondersteunt en meer rust en balans in het team creëert. Rust is heel belangrijk. Zo kunnen we het stapje voor stapje beter doen en krijgen de Verbeteraars de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.”

Ronald heeft grootse plannen met zijn team. Zo moet zijn team dé talentenclub binnen Hoppenbrouwers worden. Ronald: “Dat is misschien niet eerlijk ten opzichte van andere Hoppenbrouwers-medewerkers, maar ik zou geen goede leider zijn als ik dit niet zou willen voor mijn team. De Verbeteraars die op junior- of mediorniveau instromen, gaan een zwaar traject aan. Na drie tot vijf jaar zijn ze in staat om een leidinggevende rol binnen het bedrijf te dragen. Dat is mijn droom en visie voor al mijn Verbeteraars. Ik haal voldoening uit het proces waarin ik begeleid en ondersteun. Ik vind mijn eigen rol niet zo belangrijk, ik vind mijn team belangrijk.”

Persoonlijke uitdaging

Met meer dan twintig jaar ervaring als Lean-specialist bij Phillips en Essent, heeft Ronald veel kennis opgebouwd over het vak. De uitdaging ligt dan ook in het aansturen en coachen van zijn team. “Ik heb veel ervaring met indirect leidinggegeven, maar dat is toch anders dan direct leidinggeven”, geeft Ronald aan.“Hoe ik het team kan aansturen, is dan ook mijn persoonlijke leerdoel binnen mijn missie om dé Senior Verbeterleider van Nederland te worden.” Ronald vindt het belangrijk dat de Verbeteraars met al hun vragen bij hem terecht kunnen. Ronald: “Ik ben meewerkend, zeker niet hiërarchisch,en besluitvaardig. Ook vind ik dat de verantwoordelijkheid bij het team moet liggen. Autonomie is een belangrijk speerpunt. De Verbeteraars moeten hun eigen koers varen. Ik probeer ze alleen richting te geven, zodat ze niet in zwaar weer terechtkomen. Die manier van leidinggeven is voor mij nu nog een zoektocht.” Hoppenbrouwers gaf Ronald het vertrouwen om samen met zijn team stappen te maken en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ronald: “Hoppenbrouwers biedt mij de kans om binnen een veilige leeromgeving grootse veranderingen door te voeren. Daar krijg ik enorm veel energie van.”

De toekomst

Als professioneel verbeteraar ziet Ronald altijd ruimte voor verbetering. Ronald: “Mijn streven is dat Hoppenbrouwers, en niet Phillips of ASML, de best lerende Lean-organisatie ter wereld wordt. Wat ik wil is dat je hier op de A58 rijdt en linksaf slaat naar Udenhout.”Werk aan de winkel dus.“De komende drie jaar zit mijn agenda vol”, vertelt Ronald. “Zo ligt de focus voor dit jaar op het uitwerken van een gedegen plan voor mijn team. Hierin leggen we vast hoe we Hoppenbrouwers verder kunnen brengen in de kennis en kunde van het continu verbeteren, hoe we deze manier kunnen kwantificeren en hoe we de volwassenheid toetsen van Verbeteren & Vernieuwen.”

Philips en ASML verslaan, kan Ronald niet alleen. Daar heeft hij dan ook over nagedacht. Ronald: “Verbeteren & Vernieuwen zit in ons dna. Iedereen krijgt straks de kennis en ruimte in zijn agenda om bezig te zijn met verbeteren. Het is een kwestie van inrichten en opleiden, zodat al onze 1500 medewerkers dit straks zelf kunnen.”

 

Openstaande vacatures