Roland van Oosterwijk en Jelle van Haasteren - Leidinggevend Monteur & Leerling Monteur BBL Traject, Service Roland van Oosterwijk en Jelle van Haasteren

Team service

Roland: “Alweer 22 jaar geleden ben ik via een uitzendbureau als monteur bij Van Loon elektro terecht gekomen. We werkten voornamelijk aan kleine verbouwingen in woningen tot aan de installaties in wat grotere en luxe huizen. Daarna zijn we utiliteit gaan doen, waar we momenteel projecten maken van 10.000 tot 13.000m².”

Jelle: “Ik werk hier nu vier maanden en ik ben leerling monteur in het team bij Roland. Ik wilde graag iets doen in elektrotechniek, dit leek me interessant. Ik zag de reclameborden van Hoppenbrouwers in Dongen en ik wilde graag aan het werk. Bij Hoppenbrouwers kon ik een BBL opleiding volgen, dus dit was de reden dat ik vervolgens bij Hoppenbrouwers gesolliciteerd heb. Het is een studie waarbij ik vier dagen mee werk in het bedrijf en een dag naar school ga. Momenteel zit ik in het service team.”

Roland: “Ik heb er plezier in om, nu als leidinggevend monteur, mijn kennis en ervaring over te brengen op de jongens. Het is leuk om hen wegwijs te maken, vooral in het begin wanneer zij nog niet echt alles begrijpen van het vak. Er zijn leerlingen bij die nog nooit een schroevendraaier hebben vastgehouden, dus voor sommigen is het helemaal nieuw wat voor mij vanzelfsprekend is.”

Jelle: “Als leerling monteur gaan we als studenten eigenlijk alle teams af. Iedere drie maanden gaan we naar een ander team. Ik zit nu bij service. Ik maak deze bouw af zodat ik kan zien wat het resultaat is. Daarna ga ik naar een team van utiliteit. Je kunt hierdoor dus kijken wat je echt het leukste vindt en bepalen in welk team je eventueel wilt blijven.”

Mogelijkheden om door te groeien

Roland: “Ja wat dat betreft krijg je hier veel kansen. Je kunt volop groeien. Zo had ik toevallig vorige week een gesprek waarbij is besproken om de functie van uitvoerder te gaan bekleden. Dus een stapje hoger. Ik zal dan drie of vier bouwtjes tegelijk gaan doen waar ik een paar uur op de ene bouw mensen aanstuur en een paar uur op een andere bouw. Ik doe alles wel in overleg maar ik ben in principe helemaal vrij om te bepalen hoe ik mijn dag in deel. Er zijn natuurlijk wel bepaalde volgordes waarin je werkt en je werkt volgens een planning. Zo leggen we ook kabels op het dak, dus voordat de dakdekker begint moet dit wel af zijn. En zo ook met de vloer, dit moet natuurlijk af zijn voordat er beton wordt gestort.”

Jelle: “Ik werk hier natuurlijk korter dan Roland maar ik merk het zelf ook. In het begin was het veel samen doen en werken, maar nu wordt er iets uitgelegd en voer ik het zelf uit. Doorgroeien is voor mij momenteel nog geen optie vanwege mijn opleiding. Deze moet ik natuurlijk eerst afmaken. Maar tot nu toe bevalt het me prima. Ik heb erg leuke collega’s en het werk vind ik echt leuk. Misschien dat het over drie jaar na mijn opleiding anders is, maar voor nu zou ik hier zeker willen blijven werken!”

Roland: “Je krijgt hier dus volop kansen om je te ontwikkelen. Collega’s die bij mij op de bouw hebben gewerkt, maar aangaven dat zij iets anders leuker vinden, krijgen hier de kans voor. Dit komt dus ook voor wanneer het juist al een goede kracht is in zijn huidige functie. Dat is dan jammer, maar als je om die kans vraagt, krijg je die.
Ook ik maak het nu mee als ik binnenkort uitvoerder word. Het is altijd al mijn ambitie geweest om klanten te ontzorgen. Wanneer er een storing is en je lost deze op, dan is de klant blij. Dit geeft echt zo’n goed gevoel. Het geeft mij voldoening als je dan ook weet dat alles werkt. Helaas is en blijft het natuurlijk wel zo dat 90% van ons werk achter de muur of in het plafond verstopt zit, zodat je er niks meer van kunt zien. Maar het hoort er natuurlijk ook bij dat wij die honderden kabels allemaal netjes wegwerken!”