Roel Hoosemans - Directeur Water - Infra & Industrie Roel Hoosemans

Gooi de rem eraf

“Vanuit een duaal leertraject bij mijn vorige werkgever merkte ik dat de gesloten mentaliteit daar niet bij mij paste. Ik had groei ambities maar werd afgeremd. De stap naar Hoppenbrouwers gaf mijn carrière een boost door de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik hier kreeg, dit was precies wat ik nodig had.”

De groei van het cluster water

“In tien jaar tijd heb ik mezelf ontwikkeld in meer dan alleen techniek. In 2005 begon ik als Werkvoorbereider en groeide binnen anderhalf jaar door naar de functie Projectleider en enkele jaren later naar Projectmanager. Intussen groeide ook de positie van Hoppenbrouwers binnen de waterwereld. Om focus op Water en Infra projecten en de medewerkers te kunnen behouden, ben ik sinds 1 april 2015 toe getreden tot de directie van Hoppenbrouwers als ‘Directeur Water – Infra & Industrie’.

In mijn functie ben ik specifiek eindverantwoordelijk voor de teams binnen de disciplines infra, afval- en drinkwater. Ik probeer medewerkers nu ook de vrijheid en verantwoordelijkheid te geven die ik toen kreeg. Dit betekent dat er fouten gemaakt mogen worden, hier leren ze het beste van.”