Robin Sluijmers - Monteur Industrie Robin Sluijmers

“Het is echt een nieuwe uitdaging”

Om een volgende stap in zijn loopbaan bij Hoppenbrouwers Techniek te zetten, maakte Robin Sluijmers de overstap naar de afdeling Industriële Automatisering (IA) in Udenhout. Een hele andere discipline dan waar Robin na zijn opleiding Elektra in 2016 zijn carrière mee begon. Als leerling-monteur startte hij zijn carrière bij Hoppenbrouwers Dongen op de afdeling Utiliteit.

“Utiliteit en IA zijn twee werelden van verschil. Zo ben je bij Utiliteit vaak bezig met grootschalige projecten die daarnaast ook lang lopend zijn. Bij IA werk ik juist aan kleinere projecten die een kortere duur hebben. De afwisseling van werkzaamheden sprak mij erg aan. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan het werken bij IA.”

Weggaan was geen optie

“In 2016 begon ik bij Utiliteit als leerling-monteur in een heel leuk team. Toch wist ik ergens dat dit niet het werk was wat ik mijn hele leven wilde gaan doen.” Maar welke functie dan wel goed bij Robin zou passen wist hij nog niet. “Ik had het bij Hoppenbrouwers ontzettend naar mijn zin, maar ik ging met steeds meer moeite naar werk toe. Andere mensen begonnen dat ook te merken. Na een gesprek met Wesley Bleijenberg besefte ik dat ik niet helemaal op mijn plek zat. Maar bij Hoppenbrouwers weggaan was geen optie, ik wilde hier graag blijven werken.”

De keuze was snel gemaakt

Een collega uit Udenhout vertelde Robin over de discipline Industriële Automatisering en wat voor werkzaamheden zij uitvoeren binnen de projecten. “Dit sprak mij direct aan. Samen met Wesley en de afdeling personeelszaken werd er contact gezocht met teams van IA om te kijken of iemand een monteur nodig had. Ik mocht in gesprek met Jorg de Louw en hij kwam met het idee voor een meeloopdag. Zo zou ik een beter beeld te krijgen van wat ik kon verwachten binnen het cluster. De twee meeloopdagen vlogen voorbij en ik ging weer met veel plezier naar mijn werk. Ik vond het zo interessant en leuk, hier moest ik gewoon naartoe! Mijn keuze was toen snel gemaakt.”

Het beste voor zijn mensen over

En zo geschiedde. In overleg met Wesley en Jorg, kon Robin aan de slag als monteur bij IA. “Wesley vond het jammer dat ik het team daardoor moest verlaten, maar hij was blij dat ik nu echt mijn plek gevonden had. Hij heeft echt het beste voor met zijn mensen en dat geeft mij een goed gevoel. In het begin was het wennen op mijn nieuwe werkplek, want alles was nieuw voor mij. Nu heb ik mijn draai gevonden en leer ik nog elke dag nieuwe dingen. Dit is voor mij echt een nieuwe uitdaging, waardoor ik weer met veel plezier naar mijn werk ga.”