Robin Rao - HR-Adviseur Robin Rao

Neem een kijkje in het leven van HR-Adviseur Robin Rao

‘Hoppenbrouwers zet medewerkers op nummer één en de hele cultuur ademt dit ook’

Zonder enige technische achtergrond, maar wél met veel ervaring op Human Resource-gebied start HR-Adviseur Robin Rao haar carrière bij Hoppenbrouwers Techniek. Al snel vindt zij haar draai binnen het bedrijf: “Het is een hele nieuwe branche waarin ik terecht ben gekomen, maar het bevalt heel erg goed. Het is echt een mannenwereld, maar dat vind ik juist erg leuk.”

Na het afronden van haar opleiding International Business & Management, is Robin toe aan een meer specifieke richting en kiest zij voor een master in Human Resource Management. “Vanuit de familie is mijn passie voor het vak een beetje ontstaan, aangezien mijn moeder ook actief is in het HR vak”, vertelt Robin. Na een aantal jaar ervaring opdoen in zowel Nederland als Engeland, vervolgt Robin haar carrière bij Hoppenbrouwers en is zij nu HR-adviseur voor drie verschillende vestigingen.

Teamwork

Samen met haar team bespreekt Robin iedere week het recruitmentproces en het verzuim per team, bekijken zij of er bepaalde trends zijn die zich ontwikkelen en naar wat er in de organisatie speelt. Robin: “Daarnaast ben ik ook iedere week op al mijn vestigingen te vinden. Hierdoor zie ik mijn team niet heel erg veel, maar we zijn wel heel hecht onderling en maken best wat stappen. We hebben veel contact en triggeren elkaar constant om alert te blijven.” Ondanks het feit dat Robin werkzaam is op verschillende locaties, merkt zij wel dat ze vindbaar is voor collega’s. Hier is zij dan ook het meest trots op: “Het is misschien nog wel een korte periode, maar ik merk dat ik mezelf echt wel zichtbaar heb gemaakt op de afdeling en dat collega’s ook snel de meerwaarde in mij zagen.”

HR als hart van de organisatie

Robin heeft het idee dat zij binnen Hoppenbrouwers echt een verschil kan maken. “Je krijgt heel veel vrijheid om je eigen ideeën in werking te zetten. Wat ik heel erg leuk vind, is dat HR binnen Hoppenbrouwers het hart van de organisatie is. Dat is best bijzonder binnen een bedrijf”, vertelt Robin. “Ze benoemen medewerkers op nummer één en de hele cultuur ademt dit ook.” Dat medewerkers dit erg waarderen blijkt uit het feit dat Hoppenbrouwers dit jaar, en maar liefst voor de tweede keer, met het keurmerk Beste Werkgever bekroond werd.

Wat Robin het leukste vindt aan haar baan? “De grote variëteit en het feit dat je zelf kunt schakelen, maar je moet wel je mannetje staan in de technische branche. Gelukkig voel ik me daar wel in thuis. Met een beetje lef bereik je bovendien het meeste!” Robin hoopt dat zij met haar expertises mensen energie geeft en een zetje kan geven om bepaalde stappen te maken.

‘Met een beetje lef bereik je het meeste!’

Vol energie aan de slag

Als Robin straks na haar eerste maanden bij Hoppenbrouwers op vakantie gaat, zal zij ook niet stilzitten. “Dat vind ik wel lekker op zijn tijd, maar ik ben toch liever dingen aan het ondernemen. We zullen waarschijnlijk kiezen voor een corona-proof vakantie in Oostenrijk. Lekker in de buitenlucht bezig zijn, zodat ik straks weer met frisse energie kan beginnen!”

Op zoek naar een baan in de techniek? Ga met Robin in gesprek!