Robin Monster - Hardware-engineer Robin Monster

Robin houdt van de uitdaging die werken in de techniek haar dagelijks brengt

‘Ik heb mijn eigen weg gekozen en altijd mijn hart gevolgd, waardoor ik bij engineering ben uitgekomen’

Als vrouw in de techniek is Robin Monster dagelijks te vinden op de werkvloer van Hoppenbrouwers Techniek Barendrecht. Beta-vakken spraken haar al sinds de middelbare school aan, dus de studie engineering was haar op het lijf geschreven. Na het behalen van haar studie is Robin aan de slag gegaan als hardware-engineer en zit ze goed op haar plek.  “Wat ik heel fijn vind, is dat je hier in Barendrecht merkt dat het team erg hecht is. Ik ben goed opgenomen in de groep doordat er meteen veel interesse in mij werd getoond.”

Vanuit haar interesse voor de vakken natuurkunde en wiskunde, kiest Robin voor een mbo-opleiding Engineering in de richting Elektrotechniek. Ze stroomt door naar het hbo en studeert af bij Hoppenbrouwers. “In mijn regio was Hoppenbrouwers nog niet zo bekend als in Brabant, dus ik was heel enthousiast toen ik op een open dag op school over de locatie Barendrecht te horen kreeg.” Na het afstuderen ging Robin aan de slag als hardware-engineer en zit ze goed op haar plek in de techniek. “Het werken in de techniek is uitdagend, omdat je elke dag wat anders mag gaan doen. Elk project is anders, dit brengt nieuwe facetten met zich mee. Wat ook heel erg leuk is, maar soms ook uitdagend, is als een van de weinige vrouwen in de techniek werkzaam zijn tussen al die mannen.”

Robin werkt nu op de afdeling Water & Infra en houdt zich voornamelijk bezig met technisch tekenen achter de computer. Robin: “Ik vind het tekenen en daar je creativiteit in uitbrengen heel erg leuk. We zijn vooraf naar locatie geweest om te bezichtigen hoe het er daar aan toegaat, zodat ik ook een goed beeld heb van hetgeen waar ik op afstand mee bezig ben.” De combinatie van bedenken, ontwerpen en dit door een ander te laten uitvoeren terwijl je alsnog bevoegd bent om dit zelf te doen, bevalt Robin erg goed. Ze zag zichzelf niet als monteur aan de slag gaan, maar wel wilde ze graag met de techniek bezig zijn. “Hoe gaaf is het om eerst iets te ontwerpen op de computer, wat later iets zichtbaars wordt en uiteindelijk ook nog een werking heeft?!”

Haar mannetje staan

Als vrouw in de techniek werkt Robin veelal samen met mannelijke collega’s. In de toekomst hoopt Robin dat meer vrouwen aan de slag gaan in de techniek. “Ik zou het erg leuk vinden als er meer vrouwen een technische functie gaan beoefenen en in de techniek gaan werken. Ik heb het hier goed naar mijn zin en zit goed op mijn plek. Ik merk dat mijn collega’s het leuk vinden dat een vrouw interesse heeft in techniek en dat ze het waarderen. Ik hoop in de toekomst dat er veel meer vrouwen een technische functie gaan beoefenen en op deze manier veel meer vrouwen in de techniek komen. Ik raad het iedereen aan!”