Robby de Wit - Leidinggevend Eerste Monteur Brandmeldbeveiliging Robby de Wit

Benieuwd wat Leidinggevend Eerste Monteur Brandmeldbeveiliging Robby de Wit binnen zijn functie doet?

“Hoppenbrouwers is een gezond bedrijf met verstand van zaken”

Tijdens de overname van ‘van Wanrooij’ treedt Robby de Wit in dienst bij Hoppenbrouwers Techniek. Hij begint op de afdeling Utiliteit & Woningbouw en werkt daar een tijdje totdat hij in 2016 de overstap maakt naar de Beveiliging. Ondertussen werkt hij nu alweer vier jaar met veel plezier als Leidinggevend Eerste Monteur Brandmeldbeveiliging.

Van elektra naar beveiliging

Robby zijn interesse voor beveiliging en werken met zwakstroom-techniek wordt al opgewekt bij zijn vorige werkgever. “Voorheen heb ik altijd in de elektrotechniek gewerkt. Eerst acht jaar bij een klein bedrijf in Nieuwendijk, waar ik ook een BBL-opleiding heb gevolgd en daarna bij van Wanrooij. Hier heb ik steeds meer met beveiliging gedaan. Toen Hoppenbrouwers het bedrijf overnam is mijn interesse helemaal die kant op gegaan, vandaar ook de overstap vier jaar geleden. Het bevalt me heel erg goed”, aldus Robby. Om aan het werk te kunnen binnen de beveiliging heeft Robby de opleiding Projectteringsdeskundige afgerond en volgt hij daarnaast verschillende cursussen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. “In verkeerde omstandigheden kan beveiliging levensreddend zijn, dus het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Binnen Hoppenbrouwers heb je eigenlijk alle mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.”

Een verantwoordelijke job

Met zijn zestien jaar aan werkervaring, waaronder ook leiding geven, kan Robby in de beveiliging meteen aan de slag als Leidinggevend eerste monteur. “In deze functie heb ik de leiding over twee man. We zijn maar een klein team, maar op de werkvloer heb ik ook veel contact met derden. Ik ben constant aan het schakelen met collega’s van zowel interne als externe partijen over dingen die nog moeten gebeuren”, vertelt Robby. Momenteel is Robby met zijn team bezig voor een grote distributiehal van Zalando. “Ik zou zeggen dat dit de grootste distributiehal van de Benelux is. Het heeft zo’n 144.000 m² aan oppervlakte, dus het is echt een ontzettend grote klus. Het is echt iets moois om aan mee te bouwen. Ik heb daarbij veel afwisseling in mijn werkzaamheden. Ik houd me voornamelijk bezig met het in bedrijfstellen, testen en controleren van de installaties, en natuurlijk met het aansturen van de jongens. Soms ook de aansturing van monteurs van een extern bedrijf, omdat zij werk voor ons moeten verrichten.”

“Maak het zoals je ook zou willen dat iemand anders het bij jou zou maken”

Kwaliteit voorop

Via een Lean planning stemt Robby alle werkzaamheden van alle partijen met elkaar af en werkt hij systematisch naar de opleverdatum toe. Kwaliteit staat bij Robby op nummer één. “Ik zeg altijd: Maak het zoals je ook zou willen dat iemand anders het bij jou zou maken. Het is ook het leukste als je iets maakt waar je trots op kunt zijn. Dit probeer ik ook mee te geven aan mijn collega’s. Verder laat ik iedereen lekker zijn ding doen en vind ik dat er naast hard werken ook ruimte moet zijn voor gezelligheid op de werkvloer”, aldus Robby.