Rob Wouters - Tekenaar Rob Wouters

Neem een kijkje in het leven van Tekenaar Rob Wouters

‘Het maakt me trots wanneer ik zie dat iets wat wij ontworpen hebben ook daadwerkelijk wordt opgeleverd’

In 2015 start Rob Wouters zijn carrière bij Hoppenbrouwers Techniek als Tekenaar in opleiding. Na het opvangen van goede verhalen over het bedrijf, twijfelt hij niet lang en besluit hij na het afronden van zijn opleiding Elektrotechniek direct te solliciteren.

“Mijn eerste gesprekken voelden meteen hartstikke goed”, vertelt Rob. Wanneer Rob begint bij Hoppenbrouwers werken er nog maar 300 mensen bij het bedrijf. Rob maakt de enorme groei van Hoppenbrouwers mee en levert hier zelf ook een bijdrage aan. Na eerst twee jaar ervaring opdoen op kantoor, mag hij zichzelf volwaardig Tekenaar noemen en werkt hij nu al een aantal jaren met veel trots mee aan grote projecten binnen Hoppenbrouwers.

Jezelf blijven uitdagen

Rob werkt nauw samen met zijn coach en heeft daarnaast dagelijks contact met de monteurs die op locatie aan het werk zijn. Regelmatig werkt hij ook op locatie om te kijken hoe de constructies in elkaar zitten en om oplossingen te zoeken waar nodig. Rob: “Mijn werk is heel uitdagend en afwisselend. Ik houd mezelf voornamelijk bezig met tekenen, maar ook ben ik regelmatig op de bouw aan het controleren en pak ik ook een stukje coördinatie van andere bouwpartners op. Tegenwoordig maken we al onze tekeningen in 3D, dus het is belangrijk dat de andere bouwpartijen dit ook doen.” Rob heeft vanuit Hoppenbrouwers verschillende cursussen gevolgd op het gebied van 3D tekenen. “Dat vind ik echt super, want zoiets heb ik niet gekregen op mijn opleiding. Ik vind het dan ook erg leuk om stagiairs de fijne kneepjes van het vak te leren. Ik neem graag de tijd voor iemand en vind het leuk om mensen aan te sturen.”

Autonomie en ontwikkeling

Voor Rob blijft zijn werk uitdagend omdat de projecten steeds complexer worden en er meer van hem wordt gevraagd. “Ik ben ooit begonnen met een kleine distributiehal in Tilburg, maar ondertussen werk ik mee aan projecten die wel vijf keer zo groot zijn. Wat ik zo fijn vind aan Hoppenbrouwers, is dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Hoppenbrouwers denkt echt met de werknemer mee. Als jij een cursus wil volgen en jezelf omhoog wilt werken, dan is die mogelijkheid er ook”, vertelt Rob. Rob wil zichzelf graag ontwikkelen tot ontwerper engineer, waarbij hij installaties volledig zelf gaat bedenken en begeleiden. “Het lijkt me gaaf om dit uiteindelijk allemaal zelfstandig te kunnen doen. Mijn grootste drijfveer voor het vak is voornamelijk een stukje trots. Trots wanneer ik zie dat iets wat wij ontworpen hebben ook daadwerkelijk wordt opgeleverd.”

‘Hoppenbrouwers denkt echt met de werknemer mee’

Plezier op de werkvloer

Naast hard werken houdt Rob ook van gezelligheid op de werkvloer. Rob: “Vaak denken mensen dat een tekenaar continue naar een computer zit te staren, maar ik ben ook in voor een gezellig praatje.” Gelukkig is daar binnen Hoppenbrouwers ook de ruimte voor. “Ze hebben het wel eens over het ‘hopjesgevoel’, dat voel ik helemaal. Het voelt aan als een klein familiebedrijf met grote voordelen.”