Rob Donkers - Projectcoördinator Rob Donkers

Projectcoördinator Beveiliging Rob Donkers vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Mijn passie voor techniek en het samenwerken met fijne collega’s zorgen ervoor dat ik plezier heb in mijn werk’

Rob Donkers begon in 2020 als Projectcoördinator Beveiliging binnen Hoppenbrouwers Techniek. Na 22 jaar vond Rob het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière: “Het moment om de stap te maken om daadwerkelijk te switchen heeft even geduurd, maar ik ben in een warm nest terecht gekomen waarin ik helemaal op mijn plek zit.”

Op 16-jarige leeftijd begon Rob als Leerling-monteur in de Elektrotechniek. Gedurende zijn studie kwam hij erachter dat hij beveiligingswerkzaamheden erg indrukwekkend vond. Rob: “Het is wat specifieker en specialistischer werk en daar was ik van onder de indruk. Ik heb er toen voor gekozen om mezelf te specialiseren op het gebied van beveiligingstechniek, onder andere voor inbraak– en brandmeldinstallaties. Vervolgens ben ik doorgegroeid tot zelfstandig Monteur, Werkvoorbereider, Engineer en uiteindelijk Projectleider bij dezelfde werkgever.”

Nooit te laat voor verandering

De naam ‘Hoppenbrouwers’ was voor Rob geen onbekende naam. Met regelmaat zag hij al busjes voorbij rijden en door zijn eerste gesprekken met Koen van den Hurk, clusterleider Beveiliging, had Rob al diverse indrukken gekregen. “Het enthousiasme van Koen heeft mij over de drempel getrokken om bij Hoppenbrouwers te solliciteren”, vertelt Rob. “Nu ik aan het werk ben bij Hopenbrouwers, kan ik zijn enthousiasme volledig beamen. Het is me allemaal nog beter bevallen dan ik verwacht had!” Vooral de selectieprocedure gedurende zijn sollicitatie heeft Rob prettig ervaren. “Normaal gesproken ga je op gesprek en daarna hoor je of je geselecteerd bent, maar bij Hoppenbrouwers heb ik eerst drie gesprekken gehad. Die voelden niet aan als sollicitaties, maar eerder als kennismakingsgesprekken. Je komt hier echt in een familiebedrijf terecht.”

Een sterk team bouwen

Als Projectcoördinator houdt Rob zich momenteel bezig met het bouwen van een nieuw team. Voor dit team zoekt hij nog enthousiaste beveiligingstechneuten: “Mijn grootste uitdaging is nu het uitbreiden van mijn team met echte aanpakkers. Ik ben op zoek naar jongens die graag willen werken. Naast hard werken moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor een lolletje. Een belangrijke drijfveer van mij is plezier in mijn werk hebben!” In 2021 hoopt Rob zijn team compleet te hebben. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie binnen beveiligingstechniek, bekijk dan eens de vacatures die we open hebben staan.