Rico Prumpeler - Werkvoorbereider Rico Prumpeler

Rico stuurt zijn team aan en zorgt voor de juiste werkomgeving

‘Ik ervaar hier dagelijks dat medewerkers echt op nummer één staan.’

De rol van Werkvoorbereider Beveiliging is Rico Prumpeler op het lijf geschreven. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de oplevering van projecten, ook is hij een luisterend oor voor zijn team en zorgt hij ervoor dat medewerkers zich blijven ontwikkelen.

Als Werkvoorbereider Beveiliging heeft Rico verschillende werkzaamheden. Naast het aansturen van zijn team gaat hij onder meer op bezoek bij klanten, voert hij verkoopgesprekken en maakt hij offertes. “Ik ken veel vrijheid en draag van begin tot eind de verantwoordelijkheid”, vertelt Rico. “In het vakgebied Beveiliging heb je te maken met bepaalde wetten en regelgeving, maar ik krijg de ruimte om een eigen werkwijze te bepalen. Sinds ik bij Hoppenbrouwers werk beschik ik over de juiste tools om optimaal te kunnen werken.”

Geen woorden maar daden

Rico was voorheen werkzaam bij Hatulek en is na de overname door Hoppenbrouwers nu één jaar in dienst bij het familiebedrijf, iets wat hem goed bevalt. Rico: “Ik ben van mening dat ons niets beters had kunnen overkomen. Ik ervaar bij Hoppenbrouwers dat medewerkers daadwerkelijk op nummer één staan. Het zit hem in de kleine dingen. Als nieuwe medewerker ontvang je thuis een bloemetje en alle collega’s ontvangen je hartelijk. Daar hecht ik veel waarde aan. Zulke dingen dragen bij aan een positieve werksfeer.”

Samen groeien

Het coachen van medewerkers was voor Rico een nieuwe manier van werken. Iets wat hem goed afgaat. “Hiervoor was ik eerder een leidinggevende”, zegt Rico. “Dan verdeel je het werk en geef je aan wat er moet gebeuren. Nu sta ik in dienst van het team en zorg ik ervoor dat iedereen over alle middelen beschikt om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Deze manier van werken is aangenamer. Het vraagt ook iets van je eigen ontwikkeling. Daar houd ik wel van.”

Rico barst van de ambitie en wil samen met de vestiging Sittard verder groeien. Rico: “Ik denk dat je nooit te oud bent om te leren. De plannen voor de komende jaren zijn ambitieus, zoals bij alle vestigingen van Hoppenbrouwers. Ik hoop door te groeien naar de functie van Projectleider om zo deze vestiging nóg beter op de kaart kunnen zetten.”