Rick Schraven - Vestigingsleider Nijmegen Rick Schraven

Rick Schraven kreeg de kans om Vestigingsleider te worden van Hoppenbrouwers Techniek Nijmegen

“Als je iets wilt, dan moet je er zelf werk van maken”

Rick Schraven is sinds begin 2019 de vestigingsleider van Hoppenbrouwers Nijmegen. “Als je iets wil, dan moet je er zelf werk van maken”, stelt Rick. “Dat is ook de kern van het verhaal van Hoppenbrouwers. Soms moet je risico’s nemen. En kansen moet je pakken. Dat brengt je op hele mooie plekken. Ik ben het levende voorbeeld!”

Van een mbo-opleiding Elektrotechniek stroomde Rick door naar een de studie Logistiek en Economie op hbo-niveau. “Ik ambieerde een meer coördinerende functie en projectmatig werk. Uiteindelijk ben ik als projectbegeleider bij Alewijnse beland. Deze baan maakte voor mij de cirkel rond: project gerelateerd werk in de technische sector. Ik heb er negen jaar gewerkt, uiteindelijk als Manager Operations.” Rick leerde via Alewijnse Frans van der Schoot van B. van der Schoot b.v kennen. Dit familiebedrijf sloot begin 2018 aan bij Hoppenbrouwers. “Kennelijk heb ik indruk op Frans gemaakt, hij benaderde me namelijk voor de functie van vestigingsleider van Hoppenbrouwers Nijmegen. Een kans die ik met beide handen aangegrepen heb.”

Wortelen in de regio

Rick is geen Nijmegenaar in hart en nieren. Hij groeide op in Wijchen en woont nu in Bergharen. Allebei in de buurt van Nijmegen, dus de vestigingsleider is wel bekend in de regio. “Lokale betrokkenheid vind ik ook belangrijk. Het is makkelijk om in Udenhout de vinger op te steken voor werk, maar wij hebben helemaal nog niet de capaciteit om grote klussen op te pakken. We moeten klein beginnen, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk service- en onderhoudswerkzaamheden in de buurt op te pakken. Ik ga voor een natuurlijke groei die bij het team past. Lokale geworteldheid is daarbij belangrijk. Om extra naamsbekendheid voor onze vestiging te genereren, wil ik alle mogelijke marketingmomenten goed benutten. We gaan bijvoorbeeld acties uitzetten rondom de Nijmeegse Vierdaagse.

Specialisaties verbreden

“Nijmegen is een kleine vestiging, maar met grootse plannen”, gaat Rick enthousiast verder. “We hebben kennis, kunde en ervaring in huis binnen verschillende disciplines: Utiliteit en Woningbouw, Beveiliging en Duurzame Energie. Onze specialisaties zijn bezet door één of twee personen. Dat is nog niet zoveel, maar het is wél een mooie basis om vanuit door te groeien. Voor Werktuigbouwkunde werken we nauw samen met Hoppenbrouwers Heesch en Hoppenbrouwers Dongen, maar ook daar willen we op termijn zelf mee aan de slag.”

Elkaar sterker maken

Het pand wordt alvast klaargestoomd voor de groei. “Het gebouw naast ons huidige pand kwam vrij, dat hebben we erbij gehuurd. Dat geeft onze groeiplannen ook fysiek de ruimte. Onze eigen monteurs hebben de nodige technische innovatie op zich genomen. We geven een mooie, hippe uitstraling aan onze werkplek”, vertelt Rick. Verder stimuleert de vestigingsleider zijn medewerkers hun eigen plan te trekken. “Mijn motto: richt je blik op de toekomst. Help anderen waar nodig, maar verlies daarbij de ontwikkeling van jezelf én je team niet uit het oog. Zo wil ik Hoppenbrouwers Nijmegen gestaag laten groeien. Rome is ook niet in één dag gebouwd.”