Richard Clement - Vestigingsleider Roosendaal

Richard Clement

“Binnen Hoppenbrouwers houden we van aanpakken”

Aan het hoofd van de vestiging Hoppenbrouwers Roosendaal staat Richard Clement: een man met veel ervaring en grote ambities. Hij vertelt: “Ik ben alleen gestart en we hebben nu – binnen een jaar – een enthousiast team van 16 medewerkers. We willen doorgroeien naar een vestiging van 150 mensen om zo de droom van Hoppenbouwers te verwezenlijken: uitgroeien tot de beste technische dienstverlener van Nederland.”

Richard: “Als vestigingsleider van een startende vestiging, heb ik een heel gevarieerde baan. Bij een startende vestiging komt veel kijken: van het scoren van projecten en het leggen van contacten tot het organiseren van banenavonden, het magazijnbeheer en het bestellen van de koffie. Binnen Hoppenbrouwers staan we met beide benen op de grond en houden we van aanpakken. Die hands-on mentaliteit komt hier goed van pas!”

Van hulpmonteur tot vestigingsleider

Richard startte jaren geleden als hulpmonteur in de industriële automatisering, om vervolgens door te groeien naar de functie van calculator/werkvoorbereider. Hij vertelt: “Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik elf jaar geleden terecht bij Van Loon Elektro – inmiddels Hoppenbrouwers Dongen. Hier groeide ik door van calculator naar hoofd calculatie en engineering. Vervolgens werd ik manager service en onderhoud, commercieel manager en nu dus vestigingsleider van de vestiging Roosendaal. Een mooie kans!”

Kansen grijpen

“Ik ben altijd ondernemend geweest, maar ik vond de stap om een eigen onderneming op te zetten groot”, vervolgt Richard. “Mijn vader was ondernemer en ik heb van dichtbij gezien dat dat niet altijd even makkelijk is. Nu heb ik een professionele organisatie achter me staan waar ik altijd op terug kan vallen. We werken bovendien vestiging overstijgend, dus ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden.” Het bevalt Richard goed als leider van de vestiging Roosendaal. “Ik zeg altijd: je zit zelf aan het stuur. Je moet zelf aangeven wat je ambities zijn en kansen grijpen. Er is niemand die dat voor jou doet. In het vestigingsleiderschap heb ik een mooie uitdaging gevonden.”