Ricardo Hammink - Leidinggevend eerste monteur Ricardo Hammink

Ricardo is blij met de waardering en groeikansen bij Hoppenbrouwers

‘Samenwerken met de beste collega’s zorgt voor veel werkplezier’

Het is 1989. Ricardo Hammink start als jonge techneut bij Löwik Installatietechniek in Almelo. 31 jaar geeft hij het beste van zichzelf. Dan wordt Löwik Installatietechniek overgenomen door Hoppenbrouwers Techniek. Een hele omschakeling. Maar Ricardo en zijn collega’s geven het een eerlijke kans. En nu? Nu werkt hij er met net zoveel plezier.

Ricardo leerde het oude ambacht nog van zijn leermeesters. Intussen is er veel veranderd, maar de liefde voor techniek is hetzelfde gebleven. “Ik stond als jochie met mijn leerboeken onder de arm op de bouw”, vertelt Ricardo. “Als gezel leerde ik alles van mijn meesters. Ik ben een echte W-man en heb altijd met veel plezier op de bouw gestaan.”

Van Löwik naar Hoppenbrouwers

Jarenlang werkte Ricardo in de buitendienst voor Löwik Installatietechniek. Totdat Hoppenbrouwers Techniek het Almelose installatiebedrijf overneemt. Ricardo: “Sinds we onder de vlag van Hoppenbrouwers werken is er veel veranderd en ook weer niet. Ik werk nog met dezelfde collega’s aan dezelfde projecten (team DLV, Dagelijks Leven – kleinschalige zorg voor mensen met dementie, red.) Onder Hoppenbrouwers heb ik nu wel de kans gekregen om door te groeien. Vanaf juli mag ik mezelf Uitvoerder noemen. Ik zorg ervoor dat de jongens hun werk goed kunnen doen en ik ben regelmatig op locatie aanwezig. Want als uitvoerder moet ik er natuurlijk voor zorgen dat het project zo goed mogelijk en met zo min mogelijk opleverpunten wordt opgeleverd.”

Attenties van de directie

Wat Ricardo opvalt sinds hij voor Hoppenbrouwers werkt, is de manier waarop de directie met de medewerkers omgaat. “Voorheen zei de baas eigenlijk nooit dat hij tevreden was. Als je iets goed had gedaan, dan hoorde je dit alleen terug van collega’s”, geeft Ricardo aan. “Nu krijgen we regelmatig waardering van de directie, ze doen echt hun best om ons te laten merken dat we mooi werk verrichten. Zo krijgen we alle ruimte om op kosten van het familiebedrijf opleidingen te volgen, mogen we meedelen in de winst en krijgen we een bonus als we een technisch talent binnenhalen. Dat zijn wel leuke dingen. Daardoor voel je je meer gewaardeerd.”

Positief en doelgericht

Als Ricardo terugkijkt op het afgelopen anderhalf jaar, sinds de overname, dan kan hij wel concluderen dat het een behoorlijke rollercoaster is geweest. En toch heeft het hem ook veel gebracht. Hij hield het hoofd koel, de directe collega’s gelukkig ook, en hij heeft zelfs een mooie functie als Uitvoerder in het vooruitzicht. Ricardo: “Zo’n overname is heftig, maar samen is het ons gelukt. Ons DLV-team is sterk, positief ingesteld en een echte eenheid. We zijn ervoor gegaan en dat heeft goed uitgepakt. Samenwerken met de beste collega’s zorgt voor veel werkplezier. Ook Hoppenbrouwers heeft zich van zijn beste kant laten zien. We krijgen veel vrijheid, we worden aan alle kanten ondersteund en we voelen ons gewaardeerd. Zo kan het dus gelukkig ook gaan, wanneer je voor een overname komt te staan.”