fbpx

Renzo Diks - Vestigingsleider Heesch

Renzo Diks

“Ik wil mensen in hun kracht zetten”

Van hulpmonteur naar vestigingsleider. Binnen Hoppenbrouwers Techniek wordt de ambitie om door te groeien gestimuleerd, weet Renzo Diks. Hij is al zes jaar werkzaam bij Van Bon als Hoofd Technisch Beheer en is vanaf 1 juli 2018 de vestigingsleider van onze vestiging in Heesch. “Hoppenbrouwers is een organisatie waarin de ontwikkeling van mensen voorop staat en daar sta ik volkomen achter. Ooit begon ik mijn carrière als hulpmonteur, maar de ambitie om door te groeien is er altijd geweest. In mijn omgeving en op de werkvloer ben ik ook altijd gestimuleerd om opleidingen te volgen en daar heb ik gehoor aan gegeven.”

Een veranderende organisatie

De vestiging in Heesch is in 2018 onderdeel van de Hoppenbrouwers organisatie geworden. Dit brengt veranderingen teweeg. “Bij Hoppenbrouwers ligt de verantwoordelijkheid van het personeel laag in de organisatie. Een aantal functies vanuit Van Bon verdwijnen daardoor, maar dat wil niet zeggen dat collega’s geen behoefte hebben aan ondersteuning. Samen met oud-eigenaar en huidig vestigingsdirecteur Jan-Willem van Bon zie ik het als mijn taak om collega’s van iedere tak in deze vestiging te ondersteunen. Ik wil proberen mensen in hun kracht te zetten, zodat ze op lange termijn door kunnen groeien. Van die eigen verantwoordelijkheid leer je ontzettend veel en het is een succesfactor van ons bedrijf.”

Toekomst

“Eerst vind ik het belangrijk om rust te creëren”, schetst Renzo. “Zo’n overstap is even wennen. Wanneer dat bereikt is, wil ik de vestiging in Heesch verder uitbouwen naar een krachtige Hoppenbrouwers vestiging. In eerste instantie op gebied van werktuigbouwkunde maar wellicht komt daar in de toekomst ook nog een stuk elektrotechniek bij. Verder staat de opbouw van een eigen praktijkschool op de planning en in het achterste magazijn in Heesch hebben we meer dan voldoende ruimte voor panelenbouw. Daarnaast zie ik het als mijn taak om de samenwerking tussen Installatietechniek en Technisch Beheer binnen onze vestiging te optimaliseren. De droom is dat teams zo op elkaar zijn ingespeeld dat een project altijd met nul restpunten opgeleverd wordt en het team Technisch Beheer het onderhoud vervolgens direct kan overnemen. Op die manier werken we aan goede en langdurige relaties met onze klanten. Precies zoals ze al gewend waren.”