René den Dekker - Projectleider Werktuigbouwkunde René den Dekker

“Ik ben trots op mijn team en wat we voor elkaar hebben gekregen.”

René den Dekker is projectleider werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers Techniek Dongen. Samen met zijn team werkt hij aan werktuigbouwkundige installaties voor uiteenlopende projecten. “Die afwisseling in het werk ervaart mijn team als prettig.”

“15 jaar geleden ben ik begonnen bij Central Heating als werkvoorbereider. Ik groeide al vrij snel door tot projectleider. Ook binnen Hoppenbrouwers kon ik deze functie blijven vervullen.” Als projectleider is René verantwoordelijk voor zijn team en werkt hij samen met de werkvoorbereiders en alle andere collega’s. Gezien zijn achtergrond, kan René zich goed verplaatsen in zijn teamleden. “Het is nu ook mijn doel om ons team en daarbij ook de vestiging Dongen verder uit te bouwen.”

Diverse projecten

Het team van René werkt op dit moment aan heel diverse projecten. “Van het maken van warmtepompen en installaties in luxe woningen tot minder complexe W-installaties voor seriematige woningbouw. Ook zijn we druk bezig voor een grote klant, autobedrijf Van Mossel. Daarvoor doen we veel renovaties en soms ook nieuwbouw van showrooms. Ik hoor vaak van mijn team dat ze die afwisseling heel leuk vinden. Ik zou dit er daarom graag in willen houden.”

Trots op mijn team

“Mijn team bestaat uit vijf werkvoorbereider/tekenaars en zeventien monteurs. Het is een mooie mix qua ervaring en leeftijd. We staan voor elkaar klaar en proberen elkaar te ondersteunen waar nodig. Ik ben echt trots op mijn team. Ik vind het mooi om te zien wat we hier voor elkaar krijgen en wat we eind vorig jaar gepresteerd hebben. Ondanks dat we enkele tegenslagen hebben gehad, ben ik trots op hun inzet en betrokkenheid.”

Veel werk

Op dit moment zijn er veel mooie projecten aan de gang voor de teams in Dongen en ligt er zelfs nog meer werk ‘op de plank’. “Dat is jammer”, vertelt Rene. “We zouden deze mooie projecten graag met beide handen aangrijpen maar hebben momenteel te weinig mankracht. Daarom zoeken we nieuwe collega’s, zodat we de klant en het project de aandacht en kwaliteit kunnen geven die het verdient. Onze wens is om uiteindelijk alle projecten met onze eigen teams te kunnen uitvoeren.”