Renate Leurink- van Osch - HR-Adviseur Renate Leurink- van Osch

HR-Adviseur Renate Leurink vertelt over haar functie bij Hoppenbrouwers

‘Ik voelde dat mijn ambities op één lijn lagen met die van Hoppenbrouwers.’

Van coaching en advies tot ziekteverzuim en sollicitaties: Als HR-Adviseur van onze vestigingen Heesch en Rosmalen heeft Renate Leurink- van Osch een gevarieerde werkdag. Wat het leukste aspect van haar functie is? Renate: “Het allermooiste aan mijn vak vind ik om mensen te zien groeien en ze zo enthousiast met hun werk bezig te zien. Je ziet hoeveel ambitie er binnen het bedrijf zit. Hoppenbrouwers heeft zo veel jonge talenten , het is een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.”

Renate kwam in contact met Hoppenbrouwers Techniek toen ze zich aansloot bij het Regionaal Overleg Bedrijfsleven Onderwijs (ROBO). Een vereniging waar gemeenten, scholen en bedrijven hun krachten bundelen om de technische branche aantrekkelijker te maken. “Eric van Gestel vertegenwoordigde Hoppenbrouwers binnen deze vereniging. We hadden dezelfde ideeën en sparden veel over hoe we de installatietechniek aantrekkelijker konden maken”, vertelt Renate. “Ik voelde dat mijn ambities op één lijn lagen met die van Eric en van Hoppenbrouwers.” Toen ze de vacature van HR-Adviseur voor Heesch en Rosmalen voorbij zag komen, kon ze dit niet aan haar voorbij laten gaan. Ze solliciteerde naar de functie van HR-Adviseur en de rest is geschiedenis.

Hoppenbrouwers DNA

De vestigingen Heesch en Rosmalen zijn beide recent overgenomen door Hoppenbrouwers Techniek. Renate: “Het is een grote verandering om als klein bedrijf ineens deel te zijn van een groter geheel. Het is een hele nieuwe manier van werken, de structuur is anders en er wordt met andere systemen gewerkt. Als HR-Adviseur is het mijn doel om deze vestigingen echt onderdeel te maken van het Hoppenbrouwers DNA. Ik begeleid ze daarin waar nodig” Renate vertelt met veel trots over de twee jonge Hoppenbrouwers vestigingen en de groei die ze op dit moment aan het doormaken zijn. “De vestigingen maken stappen en hebben heel hechte teams. De Brabantse gezelligheid zie je echt terug en dat willen we graag zo houden.”

Meebouwen aan de toekomst

Renate vertelt dat het belangrijk is dat de medewerkers van een nieuwe vestiging zelf de autonomie binnen Hoppenbrouwers leren ontdekken. “Als medewerkers zelfstandig werken zullen ze ontplooien in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze nieuwe manier van werken is positief voor het aantrekken van nieuwe talenten waardoor de vestiging verder kan groeien. Samenwerken is in zo’n situatie zo belangrijk. Je doet het samen, maakt mooie successen en viert dit samen. Samen bouwen we aan de toekomst van onze jongste vestigingen.”

Wil jij meebouwen aan de toekomst van Heesch of Rosmalen? Bekijk de vacatures snel!