Pieter Vreijsen - Calculator, Elektrotechniek

Pieter Vreijsen

"Toen ik terug kwam gaf iedereen me een hand en vonden ze het fijn dat ik er weer was"

Begin bij Van Loon elektro

“In 2001 ben ik bij Van Loon elektro begonnen als monteur. Als jongen van 16 kwam ik met mijn vader solliciteren bij René van Loon. Als monteur heb ik altijd alle vrijheid gehad. Eerst ben ik meegegaan als leerling monteur, en daarna kreeg ik mijn eigen klusjes. Van kleine MKB bedrijfjes, naar grote distributie-hallen. Ik kreeg alle kans om me te ontwikkelen. Vijftien jaar later werd Van Loon overgenomen door Hoppenbrouwers. Ik ben toen gaan kijken wat er nog meer op de wereld is en kreeg van meerdere bedrijven een aanbieding.”

De keuze om weg te gaan

“De keuze om elders te beginnen, was onder andere vanwege een hoger salaris, maar vooral omdat ze mij mooie klussen aanboden. Dit bleek in de praktijk niet zo te zijn helaas. Ik heb het een jaar aan gekeken, alleen toen wilde ik het nog niet opgeven. Er veranderde niks dus na twee jaar was ik het zo beu dat ik Frank Verbunt heb opgebeld met de vraag ze nog plek voor mij hadden. Na een aantal gesprekken ben ik sinds mei 2018 weer begonnen als calculator bij Hoppenbrouwers.”

De keuze om weer terug te komen

“Bij het andere bedrijf had ik overigens op zich wel een mooie baan, maar hier bij Hoppenbrouwers zijn ze gewoon tien stappen verder. De manier van werken was heel anders. Zij deden het zo, en dat was dan ook goed zo, terwijl ik vanuit mijn Van Loon tijd wist dat sommige dingen anders en beter kunnen. Ik was dit dus niet gewend en op een gegeven moment krijg ik daar geen energie meer van. Het voelde als een stap terug, alsof ik achteruit liep. Ik heb dan echt meer uitdaging nodig.

Calculeren is natuurlijk ook nieuw voor mij, en ik maak nog fouten, maar je wordt er niet voor gestraft. Iedereen helpt elkaar en er wordt nagedacht over hoe het beter kan. Daarbij woon ik ook in Dongen wat lekker dichtbij is. Ik heb het heel erg naar mijn zin nu.”

Thuiskomen

“Iedereen bij Hoppenbrouwers is zoveel meer betrokken. Dit was voor mij een van de belangrijkste redenen om terug te komen. Als ik iets heb, weet ik precies waar ik moet zijn en wat wel en niet kan. Toen ik terug kwam gaf iedereen me een hand en vonden ze het fijn dat ik er weer was, het voelde echt meteen als thuiskomen.”