NULL

Pia Hurkmans - Personeelsfunctionaris

Pia Hurkmans

Pia Hurkmans is op 1 maart 2019 gestart als personeelsfunctionaris bij Hoppenbrouwers. “Ik ben verantwoordelijk voor personeelszaken – in de breedste zin – binnen de vestiging Deurne. Ik houd me onder andere bezig met het werven van nieuwe collega’s. Een mooie uitdaging op een krappe arbeidsmarkt. Ook terugkerende zaken zoals het medewerkerstevredenheidsonderzoek en beoordelingsgesprekken behoren tot mijn takenpakket.”

“Via Indeed kreeg ik een pushmelding van de vacature bij Hoppenbrouwers. Ik had al wel het één en ander over Hoppenbrouwers gehoord en gezien, dus ik dacht meteen: ‘Hey, die baan  past bij mij!’. Zelf woon ik in Someren, dat is vlakbij Deurne. Ik heb ook veel vrienden in Deurne, dus het is voor mij bekend terrein.”

Verdiepen

“Mijn collega Imke deed voorheen de personeelszaken voor diverse vestigingen, waaronder Deurne. Ik ga mijn focus volledig op de vestiging Deurne leggen; hierdoor ontstaat er ruimte om te verdiepen. Hoe komen we aan gemotiveerd personeel om vacatures in te vullen? Hoe behouden we onze medewerkers? Pittige onderwerpen die structureel spelen. De samenwerking hierin met de rest van het team PZ is hecht; we sparren veel met elkaar over wat we willen bereiken én hoe we dat gaan aanpakken. De personeelsfunctionarissen van verschillende vestigingen kunnen veel van elkaar leren. Als ergens al goede ideeën liggen, hoef je zelf het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

En ook verbreden

Hiervoor werkte Pia bij een ontzettend grote organisatie. “Functies binnen de afdeling Personeelszaken zijn daar ‘opgeknipt’ in instroom, doorstroom en uitstroom. Daarbinnen zijn ook weer allerlei specialisaties. Je gaat dus heel diep in op een klein afgebakend onderdeel van het vak. Binnen Hoppenbrouwers ben ik – binnen de kaders van een vestiging – verantwoordelijk voor het hele spectrum. Heel allround. Heel anders. Maar dat spreekt me juist ontzettend aan; ik vind het fijn om in de gehele breedte van het vak te opereren.”

Medewerkers in hun kracht zetten

Een ander verschil met haar vorige werkgever is de bedrijfscultuur. “Ik had soms het gevoel dat het niet zoveel uitmaakte of ík mijn werk deed, of de collega naast mij. Hoppenbrouwers is wat dat betreft veel persoonlijker; ik heb echt het gevoel dat ik als persoon iets kan toevoegen. De komende tijd wil ik een verdiepingsslag maken in Deurne, het team letterlijk en figuurlijk laten groeien. Wat ik mooi vindt bij Hoppenbrouwers: de medewerker staat op nummer één; mensen worden in hun kracht gezet. Daar lever ik graag een bijdrage aan. Uiteindelijk komt dat ten goede van ‘onze mensen’, maar ook van de klant en uiteindelijk van Hoppenbrouwers als organisatie.”