Paul van Rooij - Calculator

Paul van Rooij

“Als calculator sta je vooraan in het project”

Paul van Rooij startte in augustus 2015 als calculator bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout. Hij nam al een hoop ervaring met zich mee. Als calculator heeft Paul al vijfentwintig jaar ervaring in de installatietechniek. “In deze functie kan ik echt mijn ei kwijt en heb ik de mogelijkheid om mijn eigen ontwerp op te zetten.”

Een oude bekende

Voordat Paul van Rooij in dienst trad bij Hoppenbrouwers, had hij al jaren contact met Ad van Esch, commercieel medewerker Calculatieteam U&W: “Mijn eerste kennismaking met Hoppenbrouwers was als inlener in 1999. Ik werk dus al sinds 1999 samen met het team van Ad van Esch. Toen de werkzaamheden via mijn voormalig werkgever ophielden, heeft Hoppenbrouwers mij de kans geboden om hier als calculator aan de slag te gaan. Ik ben Hoppenbrouwers en met name Ad nog steeds dankbaar voor deze mooie kans.”

Projecten voor diverse opdrachtgevers

“Als elektrotechnisch calculator bereken ik de kostprijzen voor verschillende projecten. Dit kan voor een distributiecentrum zijn, een appartementencomplex, een parkeergarage, kantoorgebouw of een schoolgebouw. Het is een uitdagend proces waar je bij nul begint en eindigt met een compleet project bestaande uit schetsontwerpen, kabel- vermogens- en lichtberekeningen met een kostprijs. Hierbij werk ik nauw samen met andere teams en afdelingen voor onder andere panelenbouw en beveiligingsinstallaties. Maar in mijn functie heb ik ook de contacten met de diverse leveranciers voor bijvoorbeeld railkokers, verlichtingsarmaturen, (auto)laadpalen enzovoorts. Als calculator heb je samen met de andere afdelingen en/of leveranciers overleg over welk ontwerp het best toegepast kan worden. Mijn berekening en concept draag ik aan bij de uitvoerende teams en ik blijf hen vervolgens ondersteunen.”

Afwisseling

“Het leuke aan deze functie is de vrijheid die je krijgt en ruimte voor eigen inbreng. Ik maak eigen keuzes over het plan van aanpak en ontwerp in het project. Ik doe het elektrotechnische gedeelte, maar ook (nood)verlichting, datanetwerken en beveiligingsinstallaties. Dit pak ik allemaal zelf mee op en dat maakt de functie heel divers en breed. Als calculator sta je vooraan in het project.”

Goede werksfeer

“De werksfeer in ons team en op onze afdeling is hartstikke goed en iedereen staat altijd voor elkaar klaar. We doen alles in overleg en mochten we ergens tegenaanlopen dan lopen we bij elkaar langs. We zijn een hecht team en bekijken altijd samen hoe we het commerciële voordeel uit een project kunnen halen. In ons team weten we allemaal wat we aan elkaar hebben.”

Versterking calculatieteam

“Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een calculators die samen met het projectteam de kostprijs van diverse bouwprojecten, elektrotechnische of werktuigbouwkundige installaties berekent. Iemand die leergierig is en uit zichzelf het werk ziet liggen.”

Wil je graag nog meer weten over de functie calculator? Je kan mij telefonisch en per mail bereiken op: 013-5117231 / 06-20537711 en pvrooij@hoppenbrouwers.nl