Patrick van Vugt - Vestigingsleider Deurne

Patrick van Vugt

“Iedereen kan doorgroeien, ongeacht zijn of haar functie.”

Hoppenbrouwers zocht in het begin van 2020 naar een nieuwe Vestigingsleider in Deurne. Patrick van Vugt vervult sindsdien met veel plezier deze functie. “Wat mij vooral aantrok in dit bedrijf was de menselijkheid. Je voelt aan alles dat Hoppenbrouwers een familiebedrijf is, want de werknemer komt altijd op de eerste plaats.”

Toen Patrick de vacature voor Vestigingsleider Deurne zag was hij meteen enthousiast. Hij kende Hoppenbrouwers al via zijn vorige werkgever waar Hoppenbrouwers een leverancier van hem was. Wat Hoppenbrouwers kon qua techniek wist Patrick, maar hij was vooral enthousiast over de cultuur van het bedrijf. Bovendien klikte het direct tussen Patrick en Algemeen directeur Henny de Haas. Een bevestiging dat dit de perfecte plek voor hem was om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Dromen en doelen

Dat Patrick ambitieus is, is goed te merken aan de manier hoe hij zijn verhaal doet. Hij ziet helemaal voor zich hoe hij het groeitraject van de vestiging kan doorlopen en dit in goede banen te leiden. “We hebben een werkplan opgesteld waarin onze dromen en doelen omschreven staan. Ik vind het heerlijk dat ik hier deel van uitmaak”, vertelt Patrick. En die doelen staan als een huis. “Onze teams gaan zich meer focussen op technologische diepgang, duurzaamheid en complexere projecten om zo meer van toegevoegde waarde te zijn voor de klant.” Met Patrick zijn enthousiasme en betrokkenheid naar zijn collega’s en het werk wat zij doen, krijgt hij het voor elkaar om deuren te openen naar nieuwe kansen. Die kansen worden met beide handen aangepakt.

Focus op ontwikkelingen

De teams van vestiging Deurne zijn al hard op weg om de gezamenlijke dromen en doelen waar te maken. Verschillende ontwikkelingen zijn al duidelijk zichtbaar. “Het team van industrie is grote stappen aan het zetten sinds we een de eerste Software-engineers opdracht hebben gescoord. We kunnen op deze manier onze diensten uitbreiden en meer technische diepgang bieden. Ook zijn we stappen aan het maken met ons utiliteitsteam en gaan we meer focussen op service”, vertelt Patrick. “Op deze manier willen wij onze lokale bekendheid vergroten en er voor zorgen dat potentiële klanten ook weten wat voor mogelijkheden wij bieden. We doen namelijk veel meer dan alleen bekabelen. Zo werken wij aan projecten zoals een pop-up Corona teststraat die we voorzien van stroom, verlichting, toestroom dosering en data communicatie. Bij een ander project ontwerpen, bouwen en leveren we schakelpanelen en herstellen we de bekabeling na een brand in de fabriek van een frites verwerker.”

Zelfsturende teams

Bij Hoppenbrouwers werken we met zelfsturende teams. Zo’n team bestaat uit een Projectleider die ondersteund wordt met onder andere Werkvoorbereiders, Calculators, Tekenaars, Uitvoerders en Monteurs. “De teams hebben hier bij Hoppenbrouwers zelf de verantwoordelijkheid over hun klanten en resultaten. Dat is uniek. Dat autonome maakt een mens zelfredzaam. Tot op alle niveaus van de organisatie voelt iedereen zich even verantwoordelijk. Dat geeft een team kracht en haar individuen vleugels.”