Patrick Brekelmans - Projectleider Utiliteit-W Patrick Brekelmans

“Ik vind het inspirerend om samen te werken met mijn collega’s en hen te zien groeien in hun werk”

Patrick Brekelmans is in oktober 2019 gestart als projectleider bij het team Utiliteit-W in Udenhout. In totaal is hij al veertien jaar projectleider in de installatietechniek. “Het leuke van dit werk vind ik het samenwerken met collega’s. De één heeft meer ambities dan de ander, maar kan daarin heel gelukkig zijn. Het feit dat een hulpmonteur net zo gewaardeerd wordt als een werkvoorbereider vind ik mooi om te zien.”

Als schooljongen had Patrick andere toekomstplannen: “Ik droomde ervan om elektricien of automonteur te worden. Toen ik oud genoeg was om te starten met een opleiding zaten de opleidingen in die richting echter al vol. Eén van de schoolcoaches stelde voor om eerst een jaar de opleiding installatietechniek te doen en daarna nog een studiejaar tot elektricien. Uiteindelijk heb ik dat extra jaar nooit meer gedaan. De installatietechniek vond ik zo leuk dat ik nooit meer wat anders ben gaan doen.”

Utiliteitswerk, renovatie en nieuwbouw

“Onder begeleiding van Bjorn van Grinsven ben ik gestart als projectleider bij Hoppenbrouwers om alle ins en outs te leren en uiteindelijk met een eigen team aan het werk te gaan. Met dit team gaan we projecten uitvoeren in utiliteitswerk, renovatie en nieuwbouw. Zoals projecten bij kantoren, scholen en verzamelgebouwen. We verzorgen hier onder andere de verwarming, het werkbouwkundig klimaat en sanitaire installaties.”

Iedere dag een nieuwe uitdaging

“Het werk is nooit standaard; iedere dag zie ik als een nieuwe uitdaging. Omdat je toch aan het werk bent met allerlei verschillende soorten mensen. Aan het eind van een project denk ik dan: ‘dit hebben we weer mooi geregeld samen.’ Wanneer we de gebouwen opleveren is het een mooi moment dat je de ingebruikname van het pand ziet en mensen in de panden ziet werken en leren. Dit geeft een heel voldaan gevoel.”

Groeimogelijkheden

“Medewerkers bij Hoppenbrouwers krijgen volop doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Zo is één van mijn collega’s hier ooit begonnen als monteur en inmiddels doorgegroeid tot werkvoorbereider. Er zijn veel mogelijkheden om te blijven leren en ontwikkelen. Ik vind het inspirerend om samen te werken met mijn collega’s en hen te zien groeien in hun werk. Zelf ben ik namelijk ook gegroeid van schooljongen tot projectleider.”

Invulling team

Voor de invulling van het team zijn we hard op zoek naar collega’s die het team komen versterken. We zijn nog op zoek naar engineers, tekenaars, werkvoorbereiders, uitvoerders en monteurs die met dit nieuwe team de uitdaging aan willen gaan. “Wil je graag meer weten over de mogelijkheden binnen ons team? Je kan mij telefonisch en per mail bereiken op: 06-23883506 en pbrekelmans@hoppenbrouwers.nl “