Niels Lankhaar - Trainee Niels Lankhaar

Niels is ambitieus en wil bij Hoppenbrouwers zijn ambities waarmaken

‘Je wordt gestimuleerd in het behalen van je doelen’

Tijdens zijn afstudeerstage merkte Niels Lankhaar dat hij zijn ambities bij Hoppenbrouwers waar kon maken. Na het behalen van zijn diploma Werktuigbouwkunde is Niels gestart als trainee. “Je wordt hier aangespoord om je eigen ambities waar te maken en verantwoordelijkheid nemen wordt gemotiveerd.”

Rode draad

Techniek speelt al vele jaren een rode draad door het leven van Niels. “Ik heb eigenlijk altijd al interesse in techniek gehad. Op de middelbare school koos ik voor het Technasium en kreeg daar les van docenten die ook in het werkveld hebben gewerkt. Dat triggerde mij. Daardoor heb ik de keuze gemaakt om Werktuigbouwkunde te gaan studeren en kwam ik mijn laatste schooljaar bij Hoppenbrouwers terecht.” Niels studeerde af bij Hoppenbrouwers en kreeg al tijdens zijn stage het gevoel dat hij hier goed op zijn plek zit. “Dat ik bij Hoppenbrouwers wilde blijven was voor mij al snel duidelijk. Ik werk hier als volwaardig teamlid mee en heb mijn eigen verantwoordelijkheden. Ik heb het hier goed naar mijn zin en ga iedere dag met plezier naar mijn werk.”

Theorie in praktijk brengen

Als trainee heeft Niels veel invloed op zijn eigen ontwikkeling. Wekelijks volgt hij één dag per week lessen om zich te specialiseren in gebouwgebonden werktuigbouwkundige installaties. De rest van de week past Niels dit meteen toe in de praktijk. “Tijdens dit traineeship zijn er vijf facetten die je doorloopt en ben je bezig met werkvoorbereiding, engineering, tekenen, calculeren en loop je mee met de buitendienst. Zo leer je wat de werkzaamheden zijn van heel het team en ervaar je wat er komt kijken bij de werkzaamheden van een collega.”

Teamgevoel

Niels merkt dat hij bij Hoppenbrouwers direct veel verantwoordelijkheid krijgt. “Het gaat heel snel. Ik ben als werkvoorbereider onder meer verantwoordelijk voor de inkoop van materialen, onderhouden van contact met klanten en leveranciers en heb ik nauw contact met de uitvoerder over de werkzaamheden op de projectlocaties. Als ik meer bezig ben met engineering houd ik mij bezig met het ontwerpen van werktuigbouwkundige installaties. Binnen mijn werkzaamheden is het team waarmee ik werk cruciaal. Zonder elkaar kunnen we geen succesvolle projecten opleveren. We hebben elkaar allemaal hard nodig. Ook is het fijn dat je overal direct bij betrokken wordt, daar leer je veel van.”

Ambities omzetten in daden

Niels heeft aan ambitie geen gebrek en weet wat hij wil. Niels: “Tijdens projecten in mijn vooropleiding nam ik van nature al snel de lead in een project. Het geeft me energie om alle zaken in de projecten te overzien en op orde te hebben. Ik heb daarom ook de ambitie om door te groeien tot projectleider, het lijkt mij enorm gaaf om mijn eigen team te bouwen tot een geoliede machine. De combinatie tussen techniek, organisatie, financiën en de menselijke rol spreekt mij enorm aan. De komende jaren zal ik nog veel ervaring op moeten doen, maar met de mensen om me heen heb ik hier alle vertrouwen in. Ik kijk er enorm naar uit om mijn ambitie waar te gaan maken met daarbij nog vele mooie samenwerkingen en prachtige projecten.”