Niels Helmink - Projectleider Service Niels Helmink

Neem een kijkje in het leven van Projectleider Niels Helmink

“Mijn droom werd binnen 1 jaar gerealiseerd”

Niels Helmink begon als werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers en is doorgegroeid naar projectleider service/kort lopende projecten. In oktober 2019 verhuisde hij met een deel van zijn team naar een nieuwe vestiging in Breda aan de slag om een nieuw team op te zetten. “Het leek mij een uitdaging om iets voor een nieuwe vestiging te kunnen betekenen, of om daar naartoe te werken. Deze ambitie heb ik uitgesproken en mijn droom werd eigenlijk binnen 1 jaar gerealiseerd.”

Na de middelbare school begon Niels gelijk met werken en heeft hij naast zijn werk zijn niveau 4 diploma gehaald tijdens een avondopleiding. Hij begon bij een kleine installateur en heeft daarna de overstap gemaakt naar een groter installatiebedrijf. Toen hij uiteindelijk besloot ergens anders te solliciteren, kwam hij bij Hoppenbrouwers uit. “Ik had gesolliciteerd en binnen twee weken had ik mijn tweede gesprek gehad en een voorstel klaar liggen. Het ging heel snel.”

Spin in het web

“Als projectleider ben je continue met andere mensen in contact. Je moet schakelen tussen relaties, klanten en personeel. Zitten de juiste mensen op de juiste plek? Is er genoeg aandacht voor de klant? Ze zeggen wel eens dat ik de spin in het web ben, maar zo voelt het ook echt. Ik denk dat daar ook mijn kracht in zit, in het beheren van goede contacten en klaar staan voor anderen.” Niels geeft aan dat dit ook hetgeen is wat hij graag naar iedereen wilt uitdragen.

Iedereen staat voor elkaar klaar

Volgens Niels zijn er volop uitdagingen binnen zijn functie: “Je merkt dat het bedrijf groeit en de verschillende vestigingen groeien mee. Daardoor moet je zorgen dat het team op sterkte blijft en dat er voldoende capaciteit onder de monteurs en werkvoorbereiders is. Op deze manier kunnen we iedereen blijven ontzorgen en kunnen we de verwachtingen zo goed mogelijk waar maken.” Het waarmaken van deze verwachtingen doet Niels niet alleen, maar met zijn team. “Iedereen staat voor elkaar klaar, je hoeft niet veel moeite te doen om genoeg mensen op een dag of in het weekend beschikbaar te krijgen. Met iedereen klikt het goed en dat merk je ook gewoon aan het contact wat er is. Veel monteurs vormen al langere tijd een vaste basis binnen ons team. Dit geeft aan dat zij goed op hun plek zitten en plezier hebben in hun dagdagelijkse werkzaamheden.

Het balletje is gaan rollen

“De ruimte en vrijheid die bij Hoppenbrouwers wordt gegeven om te ontdekken en te groeien,  zorgt er voor dat mensen die stappen kunnen maken.” Hier is Niels een goed voorbeeld van, doordat hij in Breda aan de slag kon om zijn ambities waar te maken. “Toen ik tijdens een managementdag vertelde wat mijn 5 jaren plan was, werd er al gereageerd dat ze er op de achtergrond mee bezig waren. Toen is het balletje dus gaan rollen!” Vanaf 1 januari 2019 is Niels met zijn team vanuit Breda werkzaam.

Wil jij net zoals Niels ook zo’n uitdagende baan bij Hoppenbrouwers?