Milan Martens - Junior Werkvoorbereider Milan Martens

Junior Werkvoorbereider Milan Martens vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Het vertrouwen in je is groot, dat is fijn’ 

In drie jaar tijd maakt Milan Martens flinke stappen in zijn Hoppenbrouwers carrière: In 2017 begint hij met een bijbaan op zaterdag in de panelenbouw. Dat bevalt goed, want gedurende zijn hbo-studie Werktuigbouwkunde loopt hij mee als stagiair Tekenaar en tegenwoordig werkt Milan fulltime als Werkvoorbereider op de afdeling Ziekenhuizen.

Een sprong in het diepe

“Nadat ik mijn stage positief had afgerond en een vaste baan aangeboden kreeg binnen Hoppenbrouwers, heb ik aangegeven dat ik graag de werk voorbereidende kant op zou willen gaan”, vertelt Milan. “Doordat er iemand wegging, kreeg ik de kans om een heel team op me te nemen. Op het begin was dit wel even pittig. Ik werd een beetje in het diepe gegooid maar ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Het bevalt me heel erg goed.” Milan heeft een aantal projecten lopen en stuurt nu een team van vijf monteurs aan. Alle vragen die binnenkomen over de projecten komen bij hem uit. “Ik doe eigenlijk het klantcontact, de planning en vooral ook de prijs- en urenbewaking.” Interesse in cijfers heeft hij altijd gehad. “Ik heb mijn minor ook in de richting financiële planning gevolgd, omdat ik al wist dat ik niet echt de harde engineering in wilde, maar meer richting het aansturen van mensen en met de cijfers bezig zijn.”

Grote projecten

Wat Milan nog meer aanspreekt binnen zijn functie, is dat hij veel in contact is met anderen. “Ik ben de hele dag aan het sparren met mijn team, mijn collega’s en met de klant. Daarnaast werk ik ook veel samen met de projectengineer en de andere projectcoördinator. We hebben veel contact over elkaars projecten en ondersteunen elkaar waar nodig”, aldus Milan. Hij werkt in de markt Ziekenhuizen & Utiliteit en is trots op de projecten die hij tot nu toe heeft mogen draaien. “De projecten die ik draai zijn ook geen kleine projecten. We hebben bijvoorbeeld een afdeling Oncologie ondersteund bij Bernhoven Ziekenhuis en nu zijn we bezig voor Bravis ziekenhuis met het ontwikkelen van een CT-afdeling.”

 

‘Eerst werd ik een beetje in het diepe gegooid, maar ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen’

 

Een leidinggevende rol

Binnen Hoppenbrouwers krijg je veel vrijheid in het plannen en uitvoeren van jouw taken. Deze zelfstandigheid ervaart Milan als zeer positief. “Het is fijn dat er op je wordt vertrouwd en niet alles continue wordt gecontroleerd. Het effect van die zelfsturende teams vind ik ook heel erg fijn.” Uiteindelijk zou hij wel richting de projectleidersrol willen gaan, waarin hij een groter team aanstuurt en meer keuzes kan maken binnen projecten. “Ik hoop met mijn leidinggevende rol bij te dragen aan het werkplezier van mijn team”, aldus Milan.