Mick Groos - Zij-instromer Mick Groos

Mick is nog lang niet uitgeleerd en zit vol met ambitie

‘Het is nooit te laat om iets nieuws te proberen.’

Sinds april 2022 kunnen particulieren het nieuwe online consumentenplatform van Hoppenbrouwers bezoeken en een cv-ketel kopen. De afgelopen maanden schoolden meerdere zij-instromers zich om tot installatiemedewerker en zijn de eerste ketels geplaatst. Mick Groos is een van de zij-instromers die is opgeleid tot installatiemedewerker: “Het was een kans die ik niet kon laten schieten.”

Op een doodgewone woensdagavond krijgt Mick een berichtje van zijn moeder met de vacature van installatiemedewerker. “Mijn moeder wist dat ik graag een vak wilde leren. Toen ik de vacature zag, was ik enthousiast. Ik heb meteen gesolliciteerd en werd niet veel later uitgenodigd voor een gesprek.” Mick is nog altijd blij dat hij begin 2022 besloot om als zij-instromer in te stappen bij Hoppenbrouwers. Een carrièreswitch die hij een aantal jaar geleden nog niet voor ogen had. “Het was een kans die ik niet kon laten schieten. Voordat ik bij Hoppenbrouwers werkte, was ik werkzaam in een magazijn. Daar zag ik weinig doorgroeimogelijkheden voor mijzelf. Ik kreeg bij Hoppenbrouwers de mogelijkheid om een vak te leren en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Tijd voor teambuilding

Naast de theorie- en praktijklessen stond er tijdens de interne opleiding voor Mick en zijn collega’s onder meer een teambuildingsweekend op het programma. Een weekend waarin iedereen elkaar beter leerde kennen en het even niet over techniek ging. Mick: “Dat was heel erg leuk. We hebben  veel lol gehad. Dit weekend heeft gezorgd voor een nog sterker teamgevoel.” Net als Mick hebben veel van zijn collega’s geen achtergrond in de techniek. “Een collega was voorheen glazenwasser en iemand anders komt uit het leger”, geeft Mick aan. “Ik vind het leuk om te zien dat er zo veel verschillen zijn en zo zie je maar, het is nooit te laat om iets nieuws te proberen.”

Vol met ambitie

Mick heeft zijn plek helemaal gevonden bij Hoppenbrouwers en denkt stiekem al aan de volgende stap. “Tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat je hier de ruimte krijgt om door te groeien. Voor nu wil ik mij verder ontwikkelen als installatiemedewerker en tegelijkertijd denk ik aan de toekomst. Ik heb de ambitie om de opleiding tot loodgieter te volgen. Dat wordt vanuit Hoppenbrouwers alleen maar gestimuleerd. Ik ben dan ook voorlopig niet uitgeleerd.”