Merel Hamers - HR-Adviseur Merel Hamers

Merel Hamers is HR-Adviseur bij Hoppenbrouwers

“Bij Hoppenbrouwers krijg je vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen”

In september 2014 ging Merel Hamers als HR-Adviseur aan de slag bij Hoppenbrouwers. Inmiddels is ze in deze functie werkzaam op onze vestigingen in Dongen en Kaatsheuvel.

Merel: “In het derde jaar van mijn HRM-opleiding liep ik stage bij Hoppenbrouwers. Ik kende het bedrijf al een beetje omdat ik uit Udenhout kom, waar Hoppenbrouwers gevestigd is. Mijn positieve beeld van de organisatie werd al snel bevestigd. Na mijn afstuderen belde ik de afdeling Personeelszaken: ik wil graag bij jullie komen werken! Hoppenbrouwers groeide toen al flink, dus mijn telefoontje kwam precies op het goede moment.”

Van instroom tot uitstroom

“Als HR-Adviseur heb ik een breed takenpakket. Ik houd me bezig met de werving van nieuwe medewerkers, maar bijvoorbeeld ook met de medewerkerstevredenheid, het ziekteverzuim en de doorgroei en uitstroom van medewerkers. De afgelopen jaren heb ik het vertrouwen gekregen om naast de vestiging Udenhout als HR-Adviseur voor de vestigingen in Dongen en Roosendaal aan de slag te gaan. Hartstikke gaaf!”

Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen

“Hoppenbrouwers is een hele platte organisatie, waar je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgt. Dat biedt mogelijkheden! Onze medewerkers vinden het prettig dat wij hen loslaten. Sterker nog: ik denk dat je niet bij Hoppenbrouwers past als je niet van vrijheid en verantwoordelijkheid houdt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat mensen doen wat ze leuk vinden. Als je goed op je plek zit, plukken ook klanten daar de vruchten van.”

Vakmensen

“We vinden het belangrijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van nieuwe technieken en kennis. Daarom organiseren we regelmatig opleidingen en trainingen voor hen. Ook bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers zijn we kritisch op kennis en ervaring, ook al is de nood hoog. Ook zelf ben ik constant bezig met mijn vak. Ik lees artikelen over mijn vakgebied en in ons team houden we elkaar ook op de hoogte en vertellen we over situaties die we meemaken. Naast vakkennis vinden we het minstens zo belangrijk dat mensen als persoon bij ons passen. Zo behouden we de Hoppenbrouwers-cultuur!”