Martijn Visser - Werkvoorbereider Martijn Visser

Martijn is een techneut in hart en nieren en zit goed op zijn plek

‘Ik wil mensen laten zien hoe leuk techniek is.’

Martijn kent een mooie carrière. Hij snuffelde aan verschillende disciplines en functies om te komen waar hij nu is. Als werkvoorbereider is hij de brug tussen theorie en uitvoering. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Maar dat betekent niet dat dit het is. Martijn heeft zijn zinnen gezet op een gloednieuwe praktijkschool. Want van lesgeven en leerlingen begeleiden gaat zijn hart ook sneller kloppen.

Nog niet zo heel lang geleden kwam Martijn vestiging Arnhem versterken. De werkvoorbereider vindt bij Hoppenbrouwers precies wat hij zoekt. Een warme organisatie met een open cultuur en een duidelijke visie als het om de toekomst van mensen in de techniek gaat. “Bij mijn vorige werkgever gooide ik regelmatig een balletje op, dat ik graag aanstormend technisch talent wilde opleiden en begeleiden. Omdat we in de techniek een tekort aan vakmensen hebben”, vertelt Martijn. “Dit kwam daar toen niet van de grond helaas. In het gesprek met Hoppenbrouwers vond ik in hen mijn gelijkgestemde. Zij zien de noodzaak om onervaren medewerkers op te leiden en door te laten groeien binnen Hoppenbrouwers. Daarom ben ik heel erg blij dat we in Arnhem achter de schermen druk bezig zijn met het oprichten van onze eigen praktijkschool.”

Meerdere wegen naar Rome

De drive om jongeren en zij-instromers te begeleiden in hun weg naar de techniek kan Martijn goed verklaren. “Als leerling kampte ik met een ernstige vorm van dyslexie. Het maakte mijn schoolcarrière er niet makkelijker op. Na het behalen van mijn mavodiploma volgde ik een BBL-traject in de technische dienst van een grote fietsenfabriek. Binnen diverse bedrijven vervulde ik verschillende functies en klom ik steeds een beetje verder op de ladder. Ik wil leerlingen heel graag laten zien, dat alles mogelijk is. En dat er niet maar één weg naar één eindbestemming leidt. Ook wil ik iedereen laten zien hoe leuk techniek is.”

Echte techneut

Want een techneut is Martijn in hart en nieren. Daarom ziet hij zich ook niet snel in de huid van een projectleider kruipen bijvoorbeeld. Martijn: “Ik ben werkzaam geweest in de buitendienst, als panelenbouwer, als calculator en nu dan als werkvoorbereider. Wat ik heb geleerd over mezelf is dat ik graag met mensen werk en het fijn vind om met de techniek bezig te zijn. Door mijn gevarieerde werkervaring kan ik praten met zowel engineers en projectleiders als monteurs. Ik begrijp de belangen van iedereen. En zorg ervoor dat alle collega’s, als dat nodig is, de ondersteuning krijgen waardoor ze hun werk optimaal kunnen uitvoeren.”

Het moet klikken

Goed op je plek zitten is belangrijk. Een organisatie en een baan vinden die aansluiten op jouw denkwijzen en jouw ambities is goud. Martijn is blij met zijn overstap, nu negen maanden geleden. “Ik vind het bijzonder om te merken dat er bij Hoppenbrouwers echt naar je wordt geluisterd. Dat je wordt gezien”, geeft Martijn aan. “Als zaken op het werk of privé niet lekker lopen, dan wordt er direct ruimte gemaakt om het erover te hebben. In de technische branche is dat behoorlijk uniek. Voor mij klopt dit helemaal.”