Mario Blom - Calculator Mario Blom

Mario geniet van de verantwoordelijkheid en vrijheid die hij krijgt

‘Als je ambitie hebt om door te groeien, ben je hier aan het juiste adres’

Tijdens zijn stageperiode kwam Mario Blom al snel tot de conclusie dat hij bij Hoppenbrouwers goed op zijn plek zit. Na het behalen van zijn diploma nam hij de aangeboden baan dan ook maar wat graag aan. “Als je ambitie hebt om door te groeien ben je hier aan het juiste adres. Je moet zelf het initiatief nemen en laten zien dat je stappen wilt zetten.”

Vliegende start

Dat je als stagiaire bij Hoppenbrouwers meteen wordt gezien als volwaardig lid van het team merkte Mario al tijdens een van zijn eerste vergaderingen. “Ik plaatste een kritische opmerking, waarvan achteraf bleek dat niemand er op die manier over na had gedacht”, vertelt Mario. “Mijn opmerking werd door iedereen serieus genomen en ik voelde mij gewaardeerd. Dat moment tijdens die vergadering was bijzonder en zal ik niet snel vergeten.” Als stagiaire mocht Mario meteen aan de slag voor klanten en kreeg hij veel vrijheid. Mario: “Door het klantencontact werk je aan iets tastbaars. Het is niet zomaar een stage-opdracht. Ook is er genoeg ruimte om je te focussen op school, maar door de ervaring die je opdoet tijdens het ‘echte’ werk leer je het meest.”

Warm welkom

Als oud-stagiaire probeert Mario nieuwe stagiaires op hun gemak te laten voelen door hen tips te geven. “In het begin kijk je vaak de kat uit de boom en ben je misschien wat onwennig. Ik help ze waar ik kan, zodat ze zich snel thuis voelen. Iedereen hier heeft passie voor zijn of haar werk en vindt het leuk om stagiaires het vak te leren.”

Oog voor detail

Als calculator is het voor Mario de grootste uitdaging om kritisch te kijken naar alle aspecten binnen een project en een scherp oog te hebben voor de wensen van de klant. “Ik ben kritisch aangelegd. Ik vind het interessant om te zien of zaken ook op een andere manier kunnen. Je werkt met een team aan een project en zorgt samen voor het beste resultaat. Met je collega’s calculaties maken voor grote opdrachten en deze vervolgens binnenhalen, maakt mij trots.”

T(h)opsport

Zijn oog voor detail en scherpe blik komen Mario in het dagelijks leven ook goed uit. “In mijn vrije tijd speel ik petanque, voor veel mensen ook wel bekend als jeu de boules. Ik heb voor Nederland uit mogen komen op verschillende EK’s en WK’s. Tegenwoordig ben ik iets minder actief en speel ik het voornamelijk in het weekend of in de avonden.”