Marina de Jong - service coördinator Marina de Jong

Marina werkt al dertien jaar bij Hoppenbrouwers en zocht een nieuwe uitdaging intern

‘Technisch Beheer is net een trein. Wanneer er een wagon stilstaat kan de trein niet verder’

Ook na dertien jaar trouw dienstverband zijn er binnen Hoppenbrouwers nog genoeg mogelijkheden. Zo ook voor Marina de Jong. “Na dertien jaar had ik zoiets van hé ik ben wel eens toe aan een nieuwe uitdaging. Maar is dat extern of intern? Ik was blij met Hoppenbrouwers als werkgever, het was dichtbij en na wat gesprekken kwam ik bij Geert Jacobs terecht die ik al kende uit de Beveiligingstak. Geert was destijds bezig met de ontwikkeling van Technisch Beheer. En zo ontstond de mogelijkheid om op die trein te stappen” vertelt Marina. “En ik moet zeggen, ik vind het hartstikke leuk”.

“Voorheen was ik bloemist van beroep maar vanwege mijn gezondheid heb ik hier afstand van moeten doen. Ik werd planner van de tapinstallaties bij Coca-Cola. Toen die afdeling naar België verhuisde was ik niet van plan om elke dag zo ver te reizen. Door een vacature in een plaatselijk krantje en mijn overbuurman die hier ook werkte kruiste Hoppenbrouwers mijn pad. Inmiddels zijn we geen overburen meer maar werken we er beide nog steeds” vertelt Marina.

Een centrale oplossing

Met de komst van Technisch Beheer zullen storingen centraal worden opgelost. Waar de teams eerst nog verspreid zaten over verschillende vestingen zitten ze binnenkort samen in een nieuw kantoor. “We zijn verantwoordelijk voor de Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige storingen. Zo plannen we onderhoud- en serviceopdrachten centraal in. En dat mag dadelijk gaan groeien. Of groeit eigenlijk al. En dat is heel leuk!” vertelt Marina. En toch mist ze team Beveiliging af en toe wel. Marina: “Er zijn toch een aantal mensen waar je al dertien jaar mee hebt gewerkt. Dat is vertrouwd en schept een band. Dit is nieuw maar ik krijg er wel heel veel energie van. Nieuwe techniek, nieuwe mensen en nieuwe klanten. Mee mogen bouwen aan een nieuwe tak of beter een nieuwe afdeling binnen Hoppenbrouwers dat vind ik ontzettend leuk en ik ben ook dankbaar dat, dat binnen Hoppenbrouwers kan!”

De Technische Spoorwegen

“Het is een veelzijdige functie. Zo weet je ’s ochtends niet wat er die dag gaat gebeuren. De hectiek zorgt ervoor dat ik vaak snel en adequaat moet reageren en soms creatief moet zijn. Maar dat maakt het ook uitdagend en leuk. Wanneer de klant tevreden is dan ben ik dat ook. Om als vrouw deze functie uit te mogen voeren in een technisch bedrijf maakt me erg trots!” vertelt Marina. Maar natuurlijk kan Marina het niet alleen. Zo vergelijkt ze het team met een trein. Marina: “Team Technisch Beheer werkt als een trein met Geert als de machinist. Wanneer er een wagon uitvalt kan de trein niet verder. Je hebt elkaar allemaal nodig om te blijven rijden en de klant tevreden te stellen”.

Ons kent ons

“Het leuke aan Hoppenbrouwers zijn de oneindige mogelijkheden. Zo worden we natuurlijk steeds groter maar dat doet niet af aan de ‘ons kent ons’ cultuur. Zo staat de deur van Henny, onze directeur altijd open. Dat heb ik bij eerdere werkgevers wel eens anders gezien. Wat ik erg belangrijk vind is dat we als bedrijf een goede naam hebben. We staan daarom goed in de markt. Zijn een stabiel bedrijf en dat geeft mij zekerheid in mijn werk. Ik hoef niet bang te zijn dat we zo maar omvallen. Sterker nog we streven naar landelijke dekking en daar werken we met zijn alle hard aan” vertelt Marina.