Marcel Hendrikx - Directeur Ziekenhuizen & Utiliteit Marcel Hendrikx

Maak kennis met Directeur ziekenhuizen & Utiliteit Marcel Hendrikx

“Ons streven? De beste partner zijn”

Het projectteam Ziekenhuizen is gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden binnen deze branche, van klein onderhoud tot grootschalige projecten. Aan de basis van deze specialisatie binnen Hoppenbrouwers staat Marcel Hendrikx, directeur Ziekenhuizen & Utiliteit. “Ik ben als werkvoorbereider bij Hoppenbrouwers begonnen en zag kansen voor de organisatie om binnen deze markt verder te groeien. Inmiddels werken er binnen de afdeling zo’n 110 eigen medewerkers in vijf vaste teams in heel Zuid-Nederland.”

De markt Ziekenhuizen is het speerpunt van het projectteam. “Onze onderscheidende factor is ons kwalitatief ondernemerschap  en onze ervaring binnen de specialistische omgeving van een ziekenhuis”, schetst Marcel Hendrikx. “Bedrijfszekerheid van de installaties is hier van  cruciaal belang. Een ziekenhuis is 24/7 in bedrijf en de zorg voor de patiënt staat altijd voorop. “Wij ontzorgen het ziekenhuis zodat dat de maximale medische zorg kan worden besteed aan de patiënt. Daarnaast zijn onze teams actief in de gecompliceerde utiliteitsprojecten – denk aan bioscopen, zwembaden of de bouw van een groot utiliteitsproject. Het complexe zit ‘m in de techniek, een korte doorlooptijd of de omvang van het project. Dergelijke uitdagingen vinden wij leuk om mee aan de slag te gaan.”

Compleet aanbod

Meedenken met de klantvraag is een belangrijk onderdeel van de discipline Ziekenhuizen & Utiliteit. Naast twee elektrotechnische teams en twee werkbouwtuigkundige teams is er ook een serviceteam. “Zij zijn beschikbaar voor kleinschalige, kortlopende projecten binnen de ziekenhuisomgeving”, verduidelijkt Marcel. “Ons streven? De beste partner zijn voor onze medewerkers, opdrachtgevers, adviseurs, leveranciers en nevenaannemers. Zodat iedereen het liefst met én voor ons wil werken.”

Gedreven en transparant

Bij Hoppenbrouwers staat groei en ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Marcel werkt zelf sinds 2005 bij de organisatie. Hij is begonnen als werkvoorbereider en groeide binnen één jaar door naar de functie van projectleider. Tijdens zijn afstuderen deed hij onderzoek naar een mogelijk groeimarkt voor Hoppenbrouwers. “Het werd me al snel duidelijk dat er binnen de ziekenhuisbranche kansen voor onze organisatie lagen. Ik ben aan een team gaan bouwen en heb alle ruimte gekregen om het op onze manier in te richten, zodat we goed inspelen op de markt. Inmiddels werken er in de vijf teams waar ik verantwoordelijk voor ben 110 eigen medewerkers. Zij zijn stuk voor stuk gedreven om uit elk project het maximale resultaat te halen. Eerlijkheid en transparantie naar elkaar én de opdrachtgever vinden we belangrijk.”

Beste installateur voor ziekenhuizen in Nederland

“Ons team is nog steeds volop in ontwikkeling. We hebben met elkaar de ambitie uitgesproken om de beste installateur voor ziekenhuizen in Nederland te worden”, vertelt Marcel met trots. “Daarom blijven we volop in beweging. Om meer structuur te brengen in ons werkgebied, verdelen we ons specialisme over meerdere verschillende vestigingen van Hoppenbrouwers. Zo kunnen we onze opdrachtgevers beter bedienen omdat we letterlijk dichterbij zijn. Daarnaast kunnen we dan ook nieuwe opdrachtgevers en medewerkers uit de regio aantrekken, om zo onze ambitie waar te maken. Persoonlijk contact met onze opdrachtgevers verliezen we daarbij niet uit het oog. Onze projectleiders zijn en blijven verantwoordelijk voor het relatiebeheer. Dat wekt vertrouwen en creëert een optimale basis voor een langetermijnrelatie.”