Marc van Erp - Uitvoerder IA Marc van Erp

Benieuwd wat Uitvoerder Marc van Erp binnen zijn functie doet?

‘Een uitvoerder denkt out-of-the-box’ 

Als Hoppenbrouwers een project binnenhaalt, dan wordt de uitvoerder aan het werk gezet. Ik regel het reilen en zijlen op de locatie: ik stem alles met de klant af, zorg dat de materialen op de juiste locatie en het goede tijdstip liggen en vind oplossingen voor problemen die opduiken omdat ze vooraf niet in te calculeren waren. En is er tijd over? Dan trek ik mijn handen uit de mouwen en monteer of installeer ik mee. 

Door Marc van Erp

Zoals ik mij op het werk iedere seconde nuttig maak, zo ben ik thuis ook altijd in de weer. Mijn honderd jaar oude huis van vroeger herken je over achttien maanden niet meer terug bijvoorbeeld. In mijn vrije tijd bouw ik die om tot mijn eigen nieuwbouwwoning. Een kleine klus voor een uitvoerder in de industriële automatisering.  

Jong geleerd, oud gedaan 

Al vrij snel kwam ik erachter dat voetballen geen natuurtalent van mij wasWaar mijn voeten mij in de steek lieten, maakten mijn handen het meer dan goed. Dat, en waarschijnlijk ook het feit dat mijn vader erbij zat, is de reden dat ik als vijfjarig menneke bij de scouting terecht kwam. Ik leerde daar van een paar losse stukken hout iets bouwen, maar bovenal creatieve oplossingen bedenken als de oplossing niet voor de hand lag 

Buiten de kaders

Wilden we koken bij de scouting, dan sprokkelden we hout bij elkaar en bouwden een keuken. Wilden we vermaak, dan timmerden we een waterglijbaan in elkaar. Nu is de uitdaging een biowaterzuivering voor de opdrachtgever realiseren. Weliswaar een project van een groter kaliber. De aanpak die ik bij de scouting leerde, zit er nog steeds in: out-of-the-box denken. Is er een storing of materiaaltekort waar we niet op rekendenAan de uitvoerder om op een creatieve manier die op te lossen 

Coachen

Bij de scouting bracht ik jonge scouts alles bij over out-of-the-box denken. Dat doe ik nog steeds, maar dan in de rol van uitvoerder en aan (leerling)monteursKansen zijn er bij Hoppenbrouwers namelijk genoeg. Wil je groeien? Dan worden er opleidingen en doorgroeimogelijkheden gefaciliteerd.  

 Zo werd ik vervolgens zelf coach. Het geeft voldoening om hen te zien groeien totdat al mijn kennis is overgedragen. Dan is het tijd om los te laten. Maar wanneer dat moment aanbreekt, heb ik er het volste vertrouwen in dat het goedkomt.