Marc de Swart - Projectleider I.O. Marc de Swart

Projectleider Marc de Swart vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Als ik deze kans niet pak en het niet probeer weet ik nooit of ik het kan.’

Projectleider Marc de Swart is al zo’n 30 jaar werkzaam in Kaatsheuvel. In die periode heeft hij de teams al verschillende keren zien veranderen. “Er zijn de afgelopen jaren veel mensen bij gekomen en we staan open voor nog meer groei. Hoppenbrouwers Kaatsheuvel heeft echt een hecht team en is een fijne werkgever om voor te mogen werken.”

Marc begon zij carrière bij Central Heating tijdens een stage en ging aan de slag als Hulpmonteur. Naar verloop van tijd werd hij Eerste Monteur en groeide uiteindelijk door tot Uitvoerder. Als Uitvoerder werkte hij voornamelijk op grote projecten, maar vanwege de crisis in 2008 werden deze opdrachten minder. “Ik heb daarom de overstap naar service gemaakt en ging aan de slag als service-monteur. Ook na de aansluiting van Central Heating bij Hoppenbrouwers in 2019 ben ik deze rol blijven vervullen.”

Problemen oplossen als service-monteur

Als Service-monteur van Hoppenbrouwers Kaatsheuvel, dat gespecialiseerd is in werktuigbouwkundige installaties, ziet Marc op een werkdag verschillende klanten en installaties voorbij komen. “Ik kom voornamelijk bij particulieren over de vloer. Ik zie dus vaak kleine installaties zoals airco’s of cv-ketels. Die installaties moeten bijvoorbeeld onderhouden worden of hebben een storing die ik op moet lossen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik echt naar de klant ga om een probleem op te lossen. De meeste mensen zijn blij dat je komt en dat je hun probleem oplost. Je kunt anderen écht helpen. Dit allemaal bij elkaar maakt mijn werk heel divers.”

Nieuwe kansen bij Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers biedt haar medewerkers zo veel mogelijk opties om door te groeien of om nieuwe kansen aan te pakken. “Dit is ook voor jonge werknemers erg interessant. Je kan hier gewoon aangeven dat je iets wilt leren of iets wilt doen, daar staat Hoppenbrouwers voor open.” Ook Marc ervaart de mogelijkheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan bij Hoppenbrouwers. Zo is hij sinds kort Projectleider I.O. van zijn eigen team. “Het doel is om met mijn praktijk ervaring meer structuur te brengen binnen het team.” Een grote stap voor Marc, want werken in de buitendienst is niet te vergelijken met de binnendienst. Toch bekijkt hij het heel positief. “Toen ik dit aanbod kreeg heb ik wel even de tijd genomen om na te denken of dit bij mij past. Daar kom je maar op één manier achter. Als ik deze kans niet pak en het niet probeer weet ik nooit of ik het kan. Ik ga zeker iets toevoegen en ben blij dat ik met mijn expertise onze werkwijze effectiever kan maken.”

Lid van de OR

Naast de nieuwe functie die Marc gaat vervullen, heeft hij er nog een tweede uitdaging bij. Recent zijn er intern bij Hoppenbrouwers verkiezingen geweest voor de ondernemingsraad (OR) en Marc is één van de nieuwe OR-leden die aan de groep toegevoegd zijn. De OR van Hoppenbrouwers bestaat uit medewerkers die namens het personeel praten en meedenken over de beslissingen die Hoppenbrouwers als bedrijf neemt. “Ik heb hiervoor gesolliciteerd omdat nog niemand van Kaatsheuvel deel uitmaakte van de OR en ik wat voor onze vestiging wil betekenen”, vertelt Marc. “Twee nieuwe uitdagingen in dezelfde periode gaat wel even zwaar worden, maar ik heb er veel zin in.”