Maarten de Kok - Monteur Utiliteit Maarten de Kok

Maak kennis met monteur Utiliteit Maarten de Kok

“Er wordt echt met ons meegedacht over de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie”

Maarten de Kok is derdejaars student aan de mbo-opleiding tot eerste monteur aan de ROC Tilburg. Momenteel zit hij in zijn laatste jaar en doet dit jaar eindexamen. Maarten is vier dagen in de week werkzaam binnen het team Utiliteit onder leiding van zijn vader Frank de Kok.

Het was niet altijd Maarten zijn droom om in de techniek terecht te komen. “Voordat ik bij Hoppenbrouwers begon, heb ik een opleiding gevolgd in de horeca. Aansluitend heb ik een tijd een horecabaan gehad, maar op een gegeven moment was ik toe aan iets anders. Toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Mijn vader, Frank de Kok, werkt als projectleider bij Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout en op die manier ben ik hier terecht gekomen.”

Huidige projecten

“Momenteel werk ik met het team Utiliteit aan een distributiehal en kantoorpand. Met dit project zijn we ongeveer een jaar bezig en hopen we dan ook over ongeveer drie weken af te ronden. Het volgende project staat al in het vooruitzicht en hier heb ik al erg veel zin in! Tijdens het werken aan een project vind ik het vooral interessant om te zien hoe de machine werkt en eruit komt te zien. Daarnaast vind ik het boeiend om te zien hoe het proces verloopt van begin tot eind.”

Werken en leren bij Hoppenbrouwers Techniek

“Ik heb gekozen voor een bbl-traject bij Hoppenbrouwers, omdat ze betrokken zijn bij de leerlingen en actief meedenken over de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Daarnaast is de persoonlijke begeleiding vanuit Hoppenbrouwers heel goed. Ik word hier goed begeleid in wat ik uiteindelijk zou willen bereiken in de toekomst.”

Maarten geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat hij plezier heeft in zijn werk. “Het is voor mij erg belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk en bij Hoppenbrouwers heb ik dat. Ik krijg er energie van wanneer ik zie dat het eindproduct af is en om dit samen met mijn collega’s neer te zetten.”

Doorgroeimogelijkheden

“Ik wil graag nog een opleiding volgen, maar dan een mbo-opleiding niveau 4. Tijdens het volgen van die opleiding blijf ik deeltijd bij Hoppenbrouwers werken, dit is al besproken! Mijn doel is om eerste monteur te worden in de toekomst, zodat ik over een paar jaar projecten kan begeleiden.”