Luuk Bekkers - Trainee Luuk Bekkers

Luuk werkt als trainee toe naar zijn ambitie om projectleider te worden

‘Je kunt hier leren wat je wil leren, niets is te gek.’

Hij is niet wat je zegt, een techneut in hart en nieren. Luuk haalt energie uit het plannen en voorbereiden van projecten. Tijdens zijn opleiding Werktuigbouwkunde kwam hij erachter dat hij het grote plaatje goed overziet. Als werkvoorbereider Ziekenhuizen & Utiliteit communiceert hij met zowel engineers en monteurs als klanten. Intussen volgt hij een traineeship om zijn technische kennis verder uit te breiden én ter voorbereiding op zijn toekomstige rol als projectleider.”

23 jaar en werkvoorbereider. Dat levert wel eens vragende gezichten op. Luuk: “Collega’s zijn vaak ouder en hebben meer ervaring. Als ik iets niet weet, dan zoek ik op hoe het moet of vraag ik het aan collega’s. Zo leer ik van elk moment en kan ik dit meenemen naar volgende projecten.”

Met vooruitziende blik

Luuk vindt elke dag blijven leren en ontwikkelen belangrijk. Daar was hij als student al mee bezig. “In mijn laatste studiejaar was ik me al aan het oriënteren op een baan en zocht ik naar bedrijven waar het me leuk leek om te werken. Ik dacht, dan zoek ik daar wel naar een stage”, vertelt Luuk. “Toen kwam ik bij een traineeship van Hoppenbrouwers uit. Dat sprak mij erg aan. In het adviesteam van Jan Denissen heb ik uiteindelijk mijn afstudeerstage gelopen en afgelopen juni ben ik afgestudeerd. Nu volg ik de HIT (Hogere Intallatietechniek, red.) om mijn technische kennis verder uit te breiden. Iedere dag is een leerschool. En dat is heel erg leuk.”

Belangrijk werk

Op dit moment bestaat die leerschool uit werkvoorbereider zijn binnen de afdeling ziekenhuizen. Luuk: “Het mooie aan werken binnen ziekenhuizen is dat je bijdraagt aan de maatschappij. Mensen hebben zorg nodig, dus de noodzaak van ons werk is groot. De werkzaamheden in ziekenhuizen zijn ook wat verfijnder, dan op ‘de bouw’. Ik ben pas een half jaar met het traineeship bezig en heb nog even te gaan. De echte techniek past minder in mijn straatje, maar je moet er wel verstand van hebben om mee te kunnen praten in gesprekken met collega’s en klanten.”

Yes, leidinggeven

Des te leuker vindt Luuk alles wat te maken heeft met leidinggeven. “Ik vind het belangrijk dat ik mensen niet vertel hóe iets moet, maar dat ze zien waaróm iets op een bepaalde manier moet gebeuren. En dus ook wat de gevolgen zijn, als ze het niet doen”, geeft Luuk aan. “Op die manier pakt iedereen zijn verantwoordelijkheid. Iets wat bij Hoppenbrouwers zeer gewaardeerd wordt. Binnenkort start ik met een project, waarin ik voor het eerst de rol van leidinggevende vervul. Daar heb ik veel zin in: je volgt een project van tekening tot eindresultaat.”

Projectleider als hoger doel

Want Luuk richt zijn pijlen op de functie projectleider. Hij zit in een talentenklas en doet er alles aan om zijn droom waar te maken. Luuk: “Je kunt hier leren wat je wil leren, niets is te gek. Als je laat zien dat je hard wil werken, dan is er veel mogelijk. Ik wil andere mensen -hopelijk mijn teamleden in de toekomst- helpen bij het waarmaken van hun ambities. Mijn dreamteam bestaat uit enthousiaste mensen, die samen willen werken en die elkaar steunen door dik en dun. Een mooie mix tussen ervaren en jonge collega’s. Als ik leiding mag geven aan zo’n club, dan is mijn droom uitgekomen.”