Lon Willems - Interim leidinggevende

Lon Willems

"Ik heb altijd met veel respect gekeken naar de ontwikkelingen binnen Hoppenbrouwers, en nu kan ik daar mijn eigen bijdrage aan leveren"

Met 36 jaar aan werkervaring in de financiële dienstverlening stapt Lon Willems binnen bij Hoppenbrouwers Techniek. Lon: ‘De manier waarop Hoppenbrouwers LEAN adapteert, inspireert mij enorm. Ik krijg energie van het gezamenlijk realiseren van doelen en daarbij elkaar als team beter maken.’

Samenkomen tot één familie

Tijd om langzaam te aarden in de organisatie, heeft Lon niet nodig. Zijn focus ligt momenteel bij de vestiging Sittard. ‘Het is nu van belang om de vestiging Sittard een volledig onderdeel te laten zijn van de Hoppenbrouwers familie. De uitdaging zit hem in het optimaliseren van de samenwerking met de andere vestigingen, met behoud van de lokale identiteit’, vertelt Lon. Daarnaast wordt er in Sittard hard gezocht naar uitbreiding van het team. ‘Het bestaande team is er, maar we willen jonge mensen in de regio ook graag een toekomst in de techniek bieden.’

Ambitieuze doelen

De eerste weken zoekt Lon zijn weg binnen Hoppenbrouwers door zo veel mogelijk mensen te spreken en verschillende indrukken op te doen. ‘Ik wil zo veel mogelijk kennismakingsgesprekken voeren. Communicatie onderling is voor mij erg belangrijk. Verder wil ik gewoon doen wat dienstbaar is aan de vestiging en voor Hoppenbrouwers. We doen wat nodig is en zijn waar we moeten zijn’, vertelt Lon. De doelstellingen van Hoppenbrouwers sluiten goed aan bij zijn ambitieuze instelling. ‘Ik heb Hoppenbrouwers altijd een inspirerend bedrijf gevonden. Het is een bedrijf met ambitieuze doelen. Dat biedt uitdaging en daar haal ik mijn energie uit.’

 

‘Ik wil met een 10 mijn doelstellingen realiseren om klanten nog beter te helpen’

 

Goede kwaliteit heeft tijd nodig

Als Lon zijn jongere zelf een tip zou mogen geven, dan zou hij hem meegeven om af en toe wat meer geduld te hebben. ‘Ik wil het liefste alles vandaag nog gerealiseerd hebben, maar ik heb geleerd dat je je omgeving ook met je mee moet krijgen. Je moet hier de tijd voor nemen en soms duurt dat wat langer dan dat je in eerste instantie had gedacht. Binnen Hoppenbrouwers nemen we daar de tijd voor, om uiteindelijk de beste kwaliteit te kunnen leveren.’