Koen Witlox - Projectleider I.O. Koen Witlox

Neem een kijkje in het leven van Projectleider I.O. Koen Witlox

‘Binnen Hoppenbrouwers bepaal je zelf je richting’

In 2009 begint hij als Leerling-Monteur bij Hoppenbrouwers Techniek binnen de tak Utiliteit & Woningbouw, waar hij samen met zijn team voornamelijk meewerkt aan de bouw van verschillende distributiecentra. Koen Witlox groeit door tot Monteur, daarna tot Eerste Monteur en maakt in 2016 de overstap naar de binnendienst om als Werkvoorbereider binnen de discipline Service aan de slag te gaan. Koen: “Nu, vijf jaar later, heb ik de kans aangegrepen om de rol van Projectleider I.O. op me te nemen en geef ik leiding aan mijn eigen team.”

Vrijheid, verantwoordelijkheid en diversiteit

Dat hij ambitieus is wist Koen al, maar dat hij op 28-jarige leeftijd zijn eigen team zou aansturen had hij niet verwacht. Koen: “Binnen Hoppenbrouwers heb ik altijd zelf mogen bepalen waar en in welk team ik wilde werken, en welke projecten bij me pasten. Toen ik de overstap maakte van Utiliteit naar Service was dat even wennen, maar het beviel al snel. Hier kreeg ik de kans mijn eigen markt te creëren met middelgrote projecten binnen Hoppenbrouwers.”

Het project van begin tot eind aanpakken, is wat Koen betreft het leuke aan de discipline waarin hij werkzaam is. Van aanvraag, tot offerte tot opdracht. Koen: “Daarnaast komen wij op veel verschillende plekken: fabrieken, distributiecentra, kantoorpanden, sportgelegenheden, noem maar op. De combinatie diversiteit, klantencontact en de vrijheid die ik krijg, zorgt ervoor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.”

Ambities

Nu Koen Projectleider I.O. is, barst hij nog steeds van de ambitie. Koen: “Ik vind het tof een leidinggevende functie uit te oefenen en mijn eigen team op te opbouwen. De zelfstandigheid die je krijgt en de doorgroeimogelijkheden die Hoppenbrouwers biedt, zorgen ervoor dat ik mijn droom in een versneld tempo kan verwezenlijken. Ik ben trots op wat ik binnen Hoppenbrouwers heb bereikt, maar ook op wat wij als Hoppenbrouwers breed voor elkaar hebben weten te boksen. Toen ik bij Hoppenbrouwers binnenkwam, werkten er 200 medewerkers. Dat ik de enorme groei naar 1500 medewerkers heb mogen meemaken, is supergaaf.”

‘Ik denk niet in problemen, wel in oplossingen’

Teamuitbreiding

De uitdaging voor Koen is al het werk dat binnenkomt, goed en snel uitvoeren. Om dit te realiseren, wil hij zijn team uitbreiden met nog minstens vijf personen. Koen: “Ik zoek zowel ervaren monteurs als zij-instromers en BBL-ers die op zoek zijn naar uitdaging, verantwoordelijkheid en kennisuitbreiding. En mochten ze, net als ik, de ambitie hebben om intern door te groeien dan zitten ze bij Hoppenbrouwers op de juiste plek.”