Koen en Ouassim - Medewerkers ICT Support Team Koen de Graaff en Ouassim Ettalie

Koen en Ouassim zetten zich dagelijks in zodat hun collega's (weer) aan het werk kunnen

De sfeer hier, was een klap in mijn gezicht. Positief dan hè?´

Aanhoudende calls en flink gasgeven. Dat omschrijft in het kort de dagelijkse praktijk waarmee Koen de Graaff en Ouassim Ettalie te maken hebben. Daar staat dan wel een leuk team, tevreden collega’s en respect tegenover. De jongens van het ICT Support Team zitten nooit stil, ontwikkelen zich in een rap tempo en maken overal vrienden. Zij zijn het per slot van rekening, die de collega’s (weer) aan het werk krijgen.

Net als heel Hoppenbrouwers nam de grootte van het ICT Support Team de afgelopen 2 jaar een vlucht. “We zijn zeker groter geworden”, vertelt Ouassim. “De teams zijn verdubbeld. Individuen werken meer technisch. Het is een specialisme geworden. Door de groei is er ook meer structuur aangebracht. Dus werken we nu slimmer en planmatiger.”

Hoe dan ook: hulp bieden

De ICT-afdeling bestaat uit 2 mini-afdelingen. Je hebt Beheerorganisatie en de Projectafdeling. Onder die eerste -Beheersorganisatie- valt het ICT Support Team. De Helpdesk pakt eerstelijns calls op. De softwarematige zaken. Koen legt uit: “Zo probeer je op afstand je collega’s te helpen. Mocht dat niet lukken, dan zet je alles in gang voor een fysiek bezoek. De Servicedesk werkt vaak op locatie en concentreert zich op de hardware vraagstukken. Denk hier bijvoorbeeld aan telefoons uitgeven en laptops klaarmaken. Je gaat naar de collega met de hulpvraag toe, en lost het probleem ter plekke op. De telefoon staat hier roodgloeiend, omdat we het serviceteam voor álle vestigingen zijn.”

Verrassend informele sfeer

Beide heren hebben een grote interesse in, hoe kan het ook anders, ICT. Ouassim: “Na mijn mbo-opleiding ben ik direct gaan werken. Via een vriend solliciteerde ik op deze functie. De eerste weken was ik vooral verbaasd. Ik mocht hier iedereen met ‘je’ aanspreken. Zelfs bij de directeur stap je zo naar binnen. Tijdens mijn stage was ik juist het tegenovergestelde gewend. Daarom voelde de sfeer hier als een klap in mijn gezicht. Positief dan hè? Ik vind dat dus echt heel erg relaxed.”

‘De meesten van ons zijn tussen de 25 en 30 jaar oud. Daardoor klikt het goed en lijken we meer een vriendengroep dan een stel collega’s’

Lachen en knallen samen

Na een tijdje in een winkel te hebben gestaan, werkte Koen zich bij een tankstation op tot manager. Maar de ICT bleef hem trekken. Koen: “Ik kwam Hoppenbrouwers wel verschillende keren tegen in mijn zoektocht naar een andere uitdaging en toch duurde het even voordat ik solliciteerde. Maar ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. We gaan heel leuk met elkaar om. We hebben veel lol met én om elkaar. En áls er iets aan de hand is, ja dan weten we ook dat we moeten knallen.” Ouassim vult aan: “We hebben een heel open team en gaan vriendschappelijk met elkaar om. Ook na werktijd. We zijn vaak samen. Twee weken geleden waren er nog een aantal collega’s bij mij thuis. Bestelden we lekker eten, keken een film en gingen daarna de stad in.”