Koen Bartelen - Service-monteur Koen Bartelen

Koen zit op zijn plek maar heeft de ambitie om door te groeien

‘Je hebt totaal niet door dat je voor zo’n grote organisatie werkt.’

Hij begon als elektromonteur bij een klein bedrijf, maar had al gauw door dat de beveiliging beter bij hem past. Na het halen van zijn Technicus Beveiligingssystemen is Koen drie jaar geleden bij Hoppenbrouwers terechtgekomen als monteur. “Ik zit qua werkzaamheden op mijn plek, maar heb wel de ambitie om door te groeien.”

De kers op de (verjaardags)taart

Op verjaardagen praatte hij al vaker met zijn neef over Hoppenbrouwers, die daar toen al werkte. Op een gegeven moment is het balletje gaan rollen en was Koen klaar voor een nieuwe baan. “Je vindt dan je huidige werk al niet meer zo leuk, dus heb je het er steeds vaker over,” vertelt Koen. “Toen ik mijn Technicus Beveiligingssystemen ging halen, zat ik ook bij een jongen in de klas die bij Hoppenbrouwers werkte. Ik ging wikken en wegen en heb snel de keuze gemaakt om toch een keer te komen praten.”

Een goede werksfeer

Koen werkt in Dongen, samen met zijn werkvoorbereider en een leerling-monteur. Ze zijn nog een vrij jong team, wat sinds januari samenwerkt. Koen: “De sfeer onderling is supergoed en het eerste teamuitje staat dan ook zeker al op de planning.” Een belangrijke pijler voor Koen het feit dat alles goed en snel geregeld is: “Je hebt totaal niet door dat je voor zo’n grote organisatie werkt, doordat je veel binnen je eigen team kan regelen. De voordelen van zo’n grote organisatie merk je dan weer wel, doordat het zo geregeld is wanneer je bijvoorbeeld ander gereedschap nodig hebt. Daar wordt totaal niet moeilijk over gedaan.”

Diversiteit aan klanten

Binnen zijn werk komt Koen een hoge diversiteit aan klanten tegen. “Ik heb een groot project gedaan in Bilthoven, waar de moeilijkheidsgraad vooral zat in het feit dat alles luchtdicht moest zijn, aangezien het een soort laboratorium was,” vertelt Koen. Hij start meestal bij klanten thuis, aangezien hij binnen de luxe woningbouw werkt. Het plaatsen van camera- en inbraaksystemen is in die sector dagelijkse kost. “Het leuke daaraan is dat je een veel verschillende huizen tegenkomt: van nieuwbouw tot verbouw,” aldus Koen.