Kal Verheijden - Trainee Werktuigbouwkunde Kal Verheijden

Trainee Werktuigbouwkunde Kal Verheijden vertelt over zijn functie bij Hoppenbrouwers

‘Er zijn tal van leuke banen, je moet alleen de juiste vinden’

Na het afronden van zijn HBO-opleiding Werktuigbouwkunde, is Kal Verheijden nog niet uitgestudeerd. Eén ding weet hij wel zeker: hij wil verder in de installatietechniek. Kal kiest voor een traineeship Werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers Techniek om zich verder te kunnen specialiseren binnen zijn vakgebied. “Ik vond het tijd om aan het werk te gaan, maar daarnaast wilde ik wel blijven leren. Dit traineeship, waar ik vier dagen aan het werk ben en één dag per week naar school ga, is precies wat ik zocht”, aldus Kal.

Werken en leren

“Het proces waarin je iets bedenkt, ontwikkelt en uiteindelijk ook plaatst vind ik erg gaaf”, vertelt Kal. Op school leert Kal het totale plaatje van de installatietechniek, maar binnen Hoppenbrouwers is hij vrij om aan te geven welke functie hij juist wel of juist niet leuk vindt. “Ik wil nu graag zo veel mogelijk werkzaamheden uitvoeren, zodat ik een goed beeld krijg van wat ik leuk vind. Ik wil uiteindelijk gewoon heel goed in iets worden. Als je van alles een beetje weet, daar heeft niemand wat aan. Je moet alle in’s en out’s van de installatietechniek kennen en op het moment dat je dat doet, kun je ook echt van toegevoegde waarde zijn. Ik denk dus dat een opleiding als deze wel echt belangrijk is.” In totaal duurt Kal zijn traineeship 2,5 jaar. In deze tijd zal hij gaan ontdekken waar zijn krachten liggen binnen de installatietechniek. “Ik hoop met mijn kennis uiteindelijk op lange duur een bijdrage te kunnen leveren aan Hoppenbrouwers.”

Een vertrouwd gevoel

Vanaf het eerste contactmoment met Hoppenbrouwers heeft Kal een goed gevoel. “Ik kende Hoppenbrouwers al van de vele busjes die je op de weg ziet rijden, maar de bedrijfscultuur was voor mij verder onbekend. Ik voelde me meteen thuis.” Kal beschrijft Hoppenbrouwers als een platte organisatie waar een fijne werksfeer heerst tussen jong en oud. “Daarnaast is het bedrijf gigantisch aan het groeien wat jou als werknemer veel mogelijkheden geeft. Dat je kunt blijven leren is voor mij heel belangrijk. Je moet niet stoppen met leren, vind ik.” Gedisciplineerd en ambitieus zijn woorden die Kal nauw omschrijven. “Perfect is voor mij niet goed genoeg. Het kan altijd beter”, aldus Kal.

“Je moet niet stoppen met leren”

Ambities

Wat Kal zijn pad gaat zijn, weet hij nog niet precies. Maar plannen heeft hij wel! “Ik hoop in ieder geval na een aantal jaren door te kunnen groeien tot projectleider en ooit zou ik manager van een afdeling willen worden. Ik ben in ieder geval blij dat ik bij Hoppenbrouwers ben begonnen. Eerst dacht ik dat ik nog niet klaar was voor het werkveld, terwijl ik nu merk dat ik het hartstikke leuk vind. Ik ben er nu van overtuigd dat er tal van leuke banen zijn, je moet alleen de juiste vinden.”