Kal Verheijden - Trainee Kal Verheijden

Kal weet door het volgen van het traineeship waar zijn passie ligt

‘Ik heb geen moment spijt gehad van dit traineeship’

Na het afronden van zijn hbo-opleiding Werktuigbouwkunde, was Kal Verheijden nog niet uitgestudeerd. Kal koos voor een traineeship Werktuigbouwkunde bij Hoppenbrouwers en heeft zich het afgelopen jaar flink ontwikkeld. Als werkvoorbereider zorgt Kal ervoor dat zijn collega’s op de bouw over de juiste materialen beschikken en is hij verantwoordelijk voor de oplevering van projecten. Naast zijn werkzaamheden als werkvoorbereider gaat Kal nog één dag per week naar school. “Het plannen van zowel school als werk is best een uitdaging, maar je leert er heel veel van. Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze.”

Ruimte voor ontwikkeling

Kal koos voor een traineeship, zodat hij de ruimte en tijd had om te proeven van verschillende werkzaamheden. “Tijdens het traineeship maak je kennis met taken als: werkvoorbereiding, engineering, tekenen, calculeren en loop je mee met de buitendienst”, legt Kal uit. Kal kwam er al snel achter dat de rol van werkvoorbereider hem de meeste energie geeft. “Het team wil een mooi project realiseren en tevreden klanten. Iedereen heeft hetzelfde doel. Ik vind het prettig om samen met een team tot een mooi eindresultaat te komen. Het organiseren en het aansturen vind ik erg leuk om te doen. Daar ligt mijn kracht ook.”

De lat hoog leggen

Kal zit goed op zijn plek bij Hoppenbrouwers en heeft de ambitie om verder te groeien. “Ik haal graag het beste uit mezelf en uit mijn team”, vertelt Kal. “Ik heb de ambitie om door te groeien naar projectleider en krijg ook alle ruimte om me op die manier te ontwikkelen.” De wil om voor het hoogst haalbare te gaan, is Kal met de paplepel ingegoten. Vroeger speelde hij in de jeugdopleiding van Willem II en stond zijn leven veelal in het teken van presteren. Kal: “Ik leg de lat liever te hoog dan te laag. Dat heb ik daar geleerd. Je moet altijd proberen om het beste uit jezelf en uit je teamgenoten, in dit geval collega’s, te halen.”