Jouke Robben - Monteur, Beveiliging

Jouke Robben

"Ik vind het niet erg om ’s nachts uit mijn bed gebeld te worden"

“Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik voor mijn snuffelstage vier weken terecht bij Hoppenbrouwers. Ik ging daarna naar het Koning Willem I college in Den Bosch en startte een BOL-opleidingstraject in de Mechatronica. Mijn eerste stage was bij Hoppenbrouwers op de afdeling Beveiliging en voor mijn laatste stage wilde ik ook graag weer terug komen. Ik startte deze stage bij de afdeling Panelenbouw omdat ik verschillende technieken gezien en ervaren moet hebben binnen mijn opleiding. Het is goed dat je hier tijdens je stage verschillende afdelingen te zien krijgt, dat maakt het later makkelijker om een keuze te maken. Na deze stage bleef de voorkeur voor Beveiliging bestaan en nadat ik mijn school had afgerond was de keuze voor mij gemakkelijk om er te blijven werken. Hoppenbrouwers is een fijne werkgever en ik krijg de kans om hier verder te groeien.

Specialiseren binnen de afdeling

“Ik werk nu als monteur op de afdeling Beveiliging en ben dagelijks bezig met storingen en het onderhouden van kleine beveiligingsinstallaties op het gebied van inbraak-, brand-, camera- en toegangscontrole. Het leukste vind ik het werken aan inbraakinstallaties, hier ben ik ook het meeste mee bezig. Ik wil mezelf nog wel verder specialiseren binnen alle onderdelen van beveiliging, zodat ik straks door kan stromen naar Eerste monteur. En hopelijk in de toekomst nog naar Servicemonteur maar hiervoor moet ik, behalve vaktechnisch, me ook persoonlijk nog verder ontwikkelen.

De meeste voldoening haal ik uit het oplossen van storingen. Je weet vooraf niet wat het is en je gaat op zoek naar het probleem. Ik vind het daarbij niet erg als ik ‘s nachts uit mijn bed gebeld word, als de storing maar opgelost wordt voor de klant. De kleine projecten en het onderhoud bieden voor mij de meeste afwisseling. We zijn een hechte club bij de afdeling Beveiliging en iedereen staat voor je klaar.”