Jordi van Engelen - Testmonteur, Panelenbouw

Jordi van Engelen

"Binnen nu en vijf jaar hoop ik doorgegroeid te zijn naar Eerste monteur in de Panelenbouw"

“Tijdens het eerste jaar van mijn MBO elektrotechniek opleiding (BOL traject) ging ik op zoek naar een stage adres waar ik met techniek aan de slag kon. Ik kende Hoppenbrouwers al en ze stonden aangeschreven als leerbedrijf dus was de keuze makkelijk om hier mijn stage te doen. Deze stage was goed bevallen, we besloten dat ik ook mijn tweedejaarsstage hier ook kon. De laatste twee jaar heb ik ergens anders stage gelopen maar werkte ik wel als uurloner bij Hoppenbrouwers wanneer ik tijd over had van school. Ik werk nu fulltime in de werkplaats als Testmonteur Panelenbouw binnen de afdeling Industriële automatisering.”

Besturingskasten zijn nooit hetzelfde

“In mijn functie ben ik dagelijks bezig met het bouwen van besturingskasten en verdeelkasten voor Water- en Industrieprojecten. De uitdaging in mijn werk zit hem in het feit dat de besturingskasten nooit hetzelfde zijn, we bouwen ze in verschillende soorten en maten. De grootste besturingskast waar ik aan mee heb mogen werken was 16 meter, dit was een project van meer dan 1.000 uur.”

Trots

“De kasten worden uitgebreid gecontroleerd, getest en gekeurd voordat ze naar de klant gaan. We streven hier naar zo min mogelijk restpunten. Ik ben trots op mijn werk wanneer de monteurs op locatie de kasten zonder veel moeite en aanpassingen in bedrijf kunnen stellen. Ik wil binnen nu en vijf jaar doorgroeien naar de functie Eerste monteur Panelenbouw. Mijn werk bevalt me heel erg goed en ik werk met veel plezier met mijn collega’s. De cultuur intern is prima en je krijgt de ruimte om te leren. Daarbij heeft hier iedereen een extra stapje voor elkaar over.”