John Biessen - Werkvoorbereider John Biessen

Neem een kijkje in het leven van Werkvoorbereider John Biessen

“Vanaf kleins af aan vond ik techniek al interessant. Mijn eerste radio bouwde ik toen ik vier jaar was.”

In de radio en tv-zaak van zijn ouders ontdekt John Biessen al vroeg dat hij erg geïnteresseerd is in de elektrotechniek. Hij knutselt met plezier verschillende werkjes in elkaar en start wanneer hij ouder is dan ook een studie in de techniek. John werkt daarna bij verschillende bedrijven en is nu werkzaam bij Hoppenbrouwers Techniek Sittard, voorheen Hatulek Group. “Ik zou nu graag mijn tijd bij Hoppenbrouwers vol maken”, aldus John.

Liefde voor elektrotechniek

Door zijn ruime ervaring heeft John zichzelf op technisch gebied enorm ontwikkeld. “Ik ben iemand die altijd vooruit wil; ik blijf niet stilstaan”, vertelt John. Naast zijn technische studie volgt hij dan ook verschillende cursussen. “Ik vind het vooral leuk om diploma’s te hebben waar ik ooit iets mee kan gaan doen”. Wanneer John begint met werken, kan hij door een krappe arbeidsmarkt niet meteen aan de slag in de techniek. “Ik ben toen begonnen in de productie bij Nedcar en heb mezelf intern omhoog gewerkt richting de technische dienst. Daar kon ik aan de slag als mechanisch monteur en heb ik robots en frequentieregelaars geprogrammeerd, maar al snel kwam ik erachter dat mijn hart in de elektrotechniek ligt. Ik ben toen weer verder gegaan op elektrisch gebied en kwam zo uiteindelijk bij Hatulek Group terecht.”

Integratieproces

Toen John het nieuws ontving dat Hatulek Group zich aan zou sluiten bij Hoppenbrouwers Techniek, moest hij allereerst aan zijn klanten denken. John: “Je wilt je klanten toch dezelfde service en kwaliteit blijven bieden als dat ze van ons gewend zijn. Nu we als Hoppenbrouwers werkzaam zijn, weet ik dat dit ook gaat lukken.” Beetje bij beetje vallen alle puzzelstukjes voor John op zijn plek. “Met name calculeren en offertes sturen gebeurt op een andere manier dan voorheen. Door middel van trainingen maken we de Hoppenbrouwers’ manier ons steeds meer eigen. Verder werk ik met dezelfde collega’s en dezelfde klanten. Ik hoop dat er daarnaast nog een hoop klanten bij mogen komen.”

“Ik ben blij dat ik mijn klanten vanuit Hoppenbrouwers dezelfde service en kwaliteit kan bieden”

Een positieve indruk

De introductie met Hoppenbrouwers beviel John goed. “Ik zag high-tech apparatuur en een vooruitstrevende werkwijze. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in nieuwe technieken, dus wat ik hier bij Hoppenbrouwers zie, vind ik erg interessant. Ook de lange termijn plannen en doelstellingen van Hoppenbrouwers spreken me aan.” Momenteel houdt John zich bezig met de werkvoorbereiding van voornamelijk de koeltechniek, maar hij hoopt met zijn jarenlange ervaring aan nog meer verschillende projecten binnen Hoppenbrouwers mee te werken en op verschillende gebieden een bijdrage te leveren aan het bedrijf.