Jochem Schellings - Monteur Jochem Schellings

Jochem zit na een carrièreswitch goed op zijn plek bij Hoppenbrouwers

‘Geen dag is hetzelfde, die afwisseling maakt het zo leuk.’

De loodzware opleiding van de Koninklijke Marechaussee heeft hij succesvol doorstaan en toch koos Jochem op jonge leeftijd voor een andere loopbaan: monteur binnen het Sprinklerteam van Hoppenbrouwers! “Het kleinschalige van je team binnen zo’n grote organisatie bevalt me erg goed.”

Van de Marechaussee naar Hoppenbrouwers

Zijn baan als beveiliger bij de Marechaussee voor onder andere het Koninklijk Huis beviel Jochem niet zo goed als verwacht. Na vijf jaar vond hij het tijd voor een carrièreswitch. “Ik werkte daar onregelmatige tijden en om het weekend. Toekomstgericht bleef dat zo dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders,” vertelt Jochem. Dus koos hij voor een andere richting en kwam zo bij Hoppenbrouwers terecht. Jochem: “Ik bezocht een open dag en ging daar in gesprek met een projectleider van het Sprinklerteam. Het klikte gelijk dus spraken we af dat ik een dagje mee zou lopen.”

Geluk bij een ongeluk

Inmiddels zijn we twee jaar verder en zit Jochem helemaal op zijn plek hier. Begonnen als hulpmonteur en vervolgens doorgegroeid tot monteur. Jochem: “In januari kreeg ik helaas een hernia. Ik zat vijf weken thuis en kon bijna niet meer lopen. Toen ik weer aan het werk kon, zijn we in gesprek gegaan omdat mijn huidige werk fysiek te zwaar zou zijn. Ik kreeg de vraag of ik een leidinggevende rol wilde aannemen op een nieuw project en dat leek mij een mooie uitdaging.”

Geen dag is hetzelfde

Een mooie ontwikkelkans waar Jochem maar al te blij mee is. “Het leuke is dat ik nu zoveel verantwoordelijkheden heb en ook alle randzaken meekrijg en uitvoer. Ik ben met heel veel verschillende dingen op één dag bezig en geen dag is daardoor hetzelfde. Uiteraard wordt er door mijn leidinggevende ook nog meegekeken en word ik niet helemaal in het diepe gegooid,” vertelt Jochem. De afwisseling van de verschillende installaties en taken tijdens zijn werkdag is wat het voor Jochem zo leuk maakt. Jochem: “Ik weet ’s ochtends nog niet hoe mijn dag er precies uitziet, waardoor iedere dag een verrassing is, dat vind ik heel tof!”